2019-11-19 502 views
位於東薈城嘅嘅日式放題涮涮鍋•鍋處•門口經常都大排長龍。晚市放題由下午五點開始,我同男友今日五點三左右到就唔洗排隊可以直入😆枱與枱之間有塊木板隔住,懶係有私隱但其實都好容易聽到隔離枱講乜😂餐廳採用一人一鍋。枱放左鍋加野食之後感覺有啲逼,唔係好夠位咁。我同男友揀左澳洲M9和牛套餐每位$338男友鍋底揀左壽喜燒呢度嘅壽喜燒湯底唔會太甜,絕對建議大家其中一個鍋一定要揀壽喜燒😋另外一個我揀左豬骨湯底好似清水咁,冇乜豬骨味。大家可以唔洗試呢個(除非大家想食清啲😝)M9澳洲和牛🧡你地睇下佢個雪花🤤🤤🤤🤤🤤油脂充足,入口嫩滑調味料區蔬菜區🥬蔬菜望落都幾新鮮另外仲提供少量丸類同腸仔。✨花生芽菜我都係第一次食。末端爽脆,芽頭較硬身,食落有少少花生味。另外餐廳仲提供咖喱汁同白飯但我覺得呢個咖喱味道好一般🌚咖喱汁入邊只有少量蘿蔔和洋蔥作為配料,如果加埋牛肉入去味道會豐富啲。飲品種類選擇尚可接受。雪糕種類比同類型餐廳黎講算多。而且全部都好高質,好好味🤤我見到隔離枱好癲咁食左七盒movenpick🙈總括來講,餐廳嘅CP值都算高。蔬菜種類多而且新鮮,補給速度快。牛肉需要補充嘅話,五至十分鐘內就會送到,建議大家食晒
位於東薈城嘅嘅日式放題涮涮鍋•鍋處•門口經常都大排長龍。

餐廳採用一人一鍋。
枱放左鍋加野食之後感覺有啲逼,唔係好夠位咁。

我同男友揀左澳洲M9和牛套餐

油脂充足,入口嫩滑

調味料區

蔬菜區
🥬蔬菜望落都幾新鮮
另外仲提供少量丸類同腸仔。

✨花生芽菜
我都係第一次食。
末端爽脆,芽頭較硬身,食落有少少花生味。

另外餐廳仲提供咖喱汁同白飯
但我覺得呢個咖喱味道好一般🌚

飲品種類選擇尚可接受。

雪糕種類比同類型餐廳黎講算多。而且全部都好高質,好好味🤤
我見到隔離枱好癲咁食左七盒movenpick🙈

總括來講,餐廳嘅CP值都算高。蔬菜種類多而且新鮮,補給速度快。牛肉需要補充嘅話,五至十分鐘內就會送到,建議大家食晒先好再嗌唔好浪費食物。牛肉質素就豐儉由人,我今日叫嘅M9澳洲和牛絕對配得上呢個價錢,有種物有所值嘅感覺。♥️