2009-01-29 5 views
每次經過見到疑似土耳其叔叔揮雪糕都覺得好吸引好想食,今日終於忍唔住買黎試下係cookie surprise同coffee之間徘徊左好耐,最終都係俾rasin同almond ice cream戰勝,仲加左$5要Waffle,真係奢侈一直疑問雪糕點炒,原來只係放係個鐵板度用fry and pan撈下佢,"炒"只係一個噱頭,我只係覺得佢將D雪糕整到一pat野咁有D心痛cookie surprise係Almod ice cream加cookies, rasins,coconut同caramel,羊奶雪糕真係好煙韌,用匙仔畢極都仲係藕斷絲連,好得意呢,唔似普通ice cream咁入口即溶,食落口度更有層次感,好正而且無牛奶公司Dice cream咁甜,味道比較清新,我揀的這一款,配搭全都係甜的,同雪糕配搭得出奇的恰到好處,加上有Rasin,令原本已經煙韌的雪糕更有口感,又唔會覺得太甜,好好味呢!好鍾意墊底的Waffle(因為雪糕唔會整污糟個杯),唔係一般日式Waffle咁厚,薄薄脆脆易入口又唔算太甜,食完甜甜雪糕再食waffle不僅加添左ice cream的存在感,更有飽腹感,啱晒我呢D淨係食凍

好鍾意墊底的Waffle(因為雪糕唔會整污糟個杯),唔係一般日式Waffle咁厚,薄薄脆脆易入口又唔算太甜,食完甜甜雪糕再食waffle不僅加添左ice cream的存在感,更有飽腹感,啱晒我呢D淨係食凍野會胃痛的人呢

舖位好窄,得兩張枱,坐得好迫,環境真係一般,而且價錢偏貴,不過下次都想試埋個coffee味圓夢,或許下次去返Mega Box總店會坐得舒服D啩
甜的盛宴
$40 (Tea)
甜的盛宴
  • cookie surprise