今日同男朋友半年紀念日,佢揀左去Manchester United Restaurant Bar。本身我唔係好鍾意去酒吧嗰啲地方,覺得會好嘈好雜咁...不過入到去完全係out of expectation! 餐廳以紅色為主,燈光暗暗地,個feel都幾浪漫! 而且裡面好大,自成一角又得,坐bar枱又得,睇波睇band show又一區! Waiter介紹左幾個主打菜,頭盤:芒果柚子香草蝦沙律 - 蝦好新鮮,酸酸甜甜幾開胃!之後叫左‘7重天雞翼春卷’ &‘红、黑、白pizza ’ 雞翼春卷配左7隻唔同既汁,(我淨係分到咖哩同芥末?XD)外脆內軟,岩晒鍾意食香口野既我男朋友飲左隻叫Bulmers 既啤酒, 我唔太飲酒,所以男朋友幫我問左, 有隻冇酒精既English Tea Martini 俾我。我心諗:茶…有咩咁好飲喎…但係俾佢既賣相吸引左!睇落好似啤酒咁有好多泡,飲落發現有D粒粒,好似平時D爆爆珠咁,成杯茶酸酸甜甜咁,好好飲好特別,好快就飲完!> < 食完飯緊係要滿足下我個甜品胃仔!!!! 野梅拿破崙 同埋 Tiramisu。 拿破崙d berries好fresh! 食

之後叫左‘7重天雞翼春卷’ &‘红、黑、白pizza ’

拿破崙d berries好fresh! 食落唔會太甜,配埋雪糕岩岩好!(雪糕好似係haggan-dazs!!*v*)
Tiramisu係足球形好得意! 唔會太甜,好滑咖啡味唔會太苦,正!

原來食夠$300 就可以申請VIP card!我都叫男朋友申請返張!
今餐飯食得好開心好特別, 算佢啦, 揀左呢度同我慶祝!
一定會再黎食過! 同班FD黎try下其他野食同吹下水都好…
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Celebration
Anniversary