2016-08-11
一切從mango laisse 開始。。。眾所週知荃灣係又食又買既天堂!同朋友襯放假就即管落去巡視業務 (= window shopping) 又發掘下有什麼「好東西」!這個又熱又曬既天氣,解渴飲品已變成比食藥更密更準時!同朋友行到腳斷之時,比我地發現了一間中東店,mango laisse .......我嚟啦!入餐廳後會說粵語既南亞裔藉待應會告知你坐位檯號,我們便隨著小行內進了。餐廳雖少但五藏俱全! 近牆係梳化,對家就係類似酒吧椅(坐落去會高一點點)!岩比較細小家庭入坐。共4張4人位,1張2人位。晚飯期間時段,南亞裔藉既家庭跟港人既比例不相伯仲!坐位上點餐,侍應送餐;用餐工具全都係自助形式! 地方算乾淨,沒有油泣泣既感覺,若然確保檯上既糖完全清理好就感覺更良好!V1 芒果奶昔 $ 25 x 2味道極濃,每一口好似食緊新鮮芒果一樣!岩哂口談談既朋友 -- 推介Hawaiian slice pizza - $35點餐後,先送上1件門口正在賣如紙一搬薄既12" pizza, 除了菠蘿外,其他沒有太突出既味道,若然熱既食可能會好一點。S2 田園沙津配串燒雞肉 green salad wit
坐位上點餐,侍應送餐;用餐工具全都係自助形式!
這道菜有3款可供選擇,包括燒雞肉,串燒雞肉及法拉菲(炸鷹咀豆餅)
份量頗多,雞肉又不太乾身,連埋3款不同醬汁及生菜效果好清新。只係綠色個3色椒內比較刺口。 要飽肚感,實屬不錯選擇!
雞肉外層被菜重重包圍,內裡有有酸酸地沙津醬及番茄。如想輕食,卡巴是不錯選擇。
每粒飯均勻地沾上咖哩粉,是否沾上3色醬也同樣好味。
菜晤太新鮮,為這道菜增添顏色之用就好了
辣度適中,連水都不用飲!