2025-01-10 235 views
新年當然唔少得有小編最鍾意嘅菜式,日式居酒屋!俾我發現到呢一間餐廳做緊一個新春盛宴優惠,每個人都係$330內,總共有九款嘢食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) ✨先付 ·日本豆腐冰菜沙律清爽嘅冰菜沙律,清一清喉嚨,預備接下來嘅八款美食。小編建議大家可以加$48,加配北海道厚岸產生蠔🦪極大隻,而且配上酸汁同蔥花,蠔味突出,肉質飽滿✨蒸物·蟹肉海鮮茶碗蒸呢個茶碗蒸非常之具份量,海鮮滿滿,每一啖滑捋捋之餘亦品嚐到海鮮嘅鮮味。底部更見海量嘅蟹籽同蝦肉!✨《真》直送旬刺身3點包括有牡丹蝦、三文魚、天然寒鰤,好喜歡入口嗰個溫度,加上牡丹下嘅黏稠、三文魚嘅肥美、寒鰤嘅細緻~爽呀~另外加$48有吞拿魚三點!有赤身中菠蘿帶拖羅,呢個價錢有呢個質素真係好Surprise!入口嗰種柔潤感,魚脂感都好出色。✨燒物明太子雞翼串、牛舌串、免治雞肉串可以三揀二,雞翼釀入咗明太子醬更加香口,雞皮亦燒得好薄脆;雞肉串帶點爽嫩嫩的,口感不錯!✨香煎鵝肝配米紙又係性價比極高極高,鵝肝入口即溶,配上香脆嘅米紙,口感好有對比度!✨北海道松葉蟹足天婦羅🍤完全體驗到不油不膩,充滿酥脆嘅感覺,除咗有松葉蟹腳,亦都有南瓜、茄子、青椒仔,灑上咗竹炭鹽,非常

✨先付 ·日本豆腐冰菜沙律

✨蒸物·蟹肉海鮮茶碗蒸

✨《真》直送旬刺身3點

✨燒物

✨香煎鵝肝配米紙

✨北海道松葉蟹足天婦羅🍤
完全體驗到不油不膩,充滿酥脆嘅感覺,除咗有松葉蟹腳,亦都有南瓜、茄子、青椒仔,灑上咗竹炭鹽,非常香口。

✨北海道松葉蟹日式味噌鍋
天氣一降溫就會好鍾情於日本嘅鍋物,呢個更加入松葉蟹肉,味噌湯底會太鹹,蟹肉都叫做啖啖肉,底部嘅蔬菜亦都好多~而且配上珍珠白米飯,好夠飽

✨時令壽司拼盤
六貫加三個小卷,壽司方面冇得自己揀,但係廚師發辦之後都好高質好啱食!格紋魷魚非常爽口,加上大拖羅、油甘魚腩、同吞拿魚蓉手卷確實係非常滿足!

✨御碗·蜆肉日式味噌湯

甜品

✨飲品
鮨樂乳酸特飲加入椰果、菠蘿,巨峰提子,飲落去非常清爽,經典黑牛特飲真係好難得可以係居酒屋飲到,朱古力雪糕亦都唔係廉價嘅味道。