2024-12-14 173 views
📍café & Meal Muji 以為會唔夠食, 點知食到好飽😹❣️四品料理套餐自選熱盤冷盤各x2 + 白飯/紅米飯/沙律+湯/飲品✨比目魚西京燒本身真係好鍾意食比目魚, 所以見到有比目魚可以選擇就諗都冇諗已經決定, ok 就依個🫶🏻 魚皮燒得好靚, 好重比目魚嘅魚油香oiishiiiii✨✨其實比目魚唔算好肥, 但係佢啲魚油仲係好好咁keep返喺魚入面🫶🏻太好食喇✨梅子醬豚肉會話依個係個必須要熱食嘅一道餸. 佢變凍得有少少快所以感覺爭少少, 但係全部豚肉都好淋有咬口, 味道都pretty nice👻✨香芋薑汁厚燒玉子好香芋頭味 (都幾多芋頭), 不過薑汁反而唔係好食得出 🤔 雖然佢係玉子燒不過芋頭嘅比例會係重. (順粹係我個人嘅奇怪preference, 鍾意茶碗蒸淨蛋, 玉子燒淨玉子/+ cheese, 乾炒牛河淨河👉🏻👈🏻😹)✨紫薯青蘋果沙律見到佢幅圖就俾佢吸引咗, 有expect大概係咩味道, 但係都係忍唔住叫咗依個😗好creamy幼滑嘅紫薯蓉✨💰118❣️栗子tiramisu啱啱先過咗個tiramisu癮, 但係估唔到依到有栗子tiramisu😲雖然之前黑白大廚hit嗰陣冇話特
📍café & Meal Muji
以為會唔夠食, 點知食到好飽😹

❣️四品料理套餐
自選熱盤冷盤各x2 + 白飯/紅米飯/沙律+湯/飲品

✨比目魚西京燒

✨梅子醬豚肉

✨香芋薑汁厚燒玉子

✨紫薯青蘋果沙律

💰118

❣️栗子tiramisu
啱啱先過咗個tiramisu癮, 但係估唔到依到有栗子tiramisu😲雖然之前黑白大廚hit嗰陣冇話特別想試, 但係見到冇理由唔食嘅~😋栗子忌廉打到好幼滑, 好香濃栗子味✨唔會好似栗子蓉咁厚實+飽腹感重, 但係每一啖都係滿滿嘅栗子味. 面頭有種好熟悉嘅味, 依家諗返應該係黃豆粉(?)🤔個味真係幾夾✨
💰48

❣️uji matcha latte
最surprise 其實係依杯matcha latte ✨佢應該係暫時我飲過最好飲嘅一杯matcha latte. 個分别應該出咗喺奶到🤔抹茶味之後會有一種幾特別嘅感覺, 會覺得奶味好香, 好似用咗忌廉咁香濃 oiishi✨🍵
💰+25