2020-09-27 18 views
西環出名多文青cafe,今日下午我就給自己一些me time,享受浮生半日閑😽 揀左最勁好多人去打卡既Coffeelin,試下人氣gelato同cheesecake😻因為未食中午,所以叫左客Salami and Ham Pesto Panini做brunch。Panini係即叫即整架,見到店主好用心制作,材料仲好足添😻Salami同芝士既組合無得輸,芝士仲要係原裝好厚一片😻😻 最鍾意佢加咗少少牛油果蓉,成件事即刻健康晒,牛油果咁高纖維咁有益,減緊肥都食得阿😼呢間既Panini比起出面餐廳較為乾身,烘得比較鬆脆,麵包表皮烤出超誘人既橫條紋,真係好吸引😸對一間Cafe而言,咖啡當然都係重點啦😽Coffeelin將gelato同咖啡結合,曾經係secret menu - Unicorn Twins,但應該太受歡迎,所以而家都public了haha😹Iced Macha Latte配上一球焦糖海鹽gelato,好有創意,難怪咁多人嚟打卡。Macha味好濃好突出,飲到底都唔會淡茂茂。Gelato真係好香滑,一啖海鹽焦糖gelato,一啖latte,超幸福😽 Gelato味道比較濃,質地好綿密,仲

Salami and Ham Pesto Panini

Macha味好濃好突出,飲到底都唔會淡茂茂。Gelato真係好香滑,一啖海鹽焦糖gelato,一啖latte,超幸福😽 Gelato味道比較濃,質地好綿密,仲更加低卡路里,啱晒女士食😽
homdemade burnt cheesecake

最後我仲叫咗件homdemade既burnt cheesecake,不過今日原味賣晒😿 得返抹茶味😿 蛋糕的質感做得幾堅實,唔會太軟爛。雪凍左先食,蛋糕的質感更加緊致。鍾意食New York cheesecake既一定唔好錯過😼
2020-09-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
Salami and Ham Pesto Panini
homdemade burnt cheesecake