2023-05-24 38 views
520仲係單身既我只能搵朋友去怒食下🍽️去開MegaBox見到依間燒肉店好似唔錯就入左去試下,依度係用QR code落單,一個人黎燒肉都唔怕老尷🤪佢有幾個SET可以揀,難得去食緊係食好D啦~《極上之選套餐》有3個set可以揀,每個套餐都含有前菜,味噌湯,同一碗白飯前菜 – 可選漬物,枝豆,泡菜🍚白飯可揀小/大碗 (150g/250g),可加$揀紫菜溫泉玉子飯,也可以唔要飯如果有叫飯,一人一個Set其實都夠飽不過我地想食多d肉肉,所以就唔要飯lu桌面有鹽、胡椒粉、原味燒肉汁、鹽味燒肉汁,韓式辣汁及蒜香醬油可以沾肉食V1套餐有日本產蟹味噌甲羅焼、鹿兒島A4和牛壺漬、鹿兒島A4和牛肩肉同埋厚切牛舌芯配塩蔥。🦀甲羅燒蟹膏好香,好味!👅厚切牛舌芯配上塩蔥,牛舌好厚身,肉味濃厚,有咬口,口感爽脆!😍V2套餐有鹿兒島A4和牛肉眼壽喜焼、朝鮮風咪厚切五花腩、十味雞上脾肉(配生菜,日本玉子)(必食👍) 鹿兒島A4和牛壽喜燒 – 🥩依款係咁多款我最中意食既肉肉,同我早排去日本食既好似,油花超靚,油脂分佈均勻,,入口即溶,軟嫩多汁,係好好味不過燒依款好易會燒到火好大,所以要小心D配埋個黑松露日本玉子汁🥚,Pe
520仲係單身既我只能搵朋友去怒食下🍽️
去開MegaBox見到依間燒肉店好似唔錯就入左去試下,
依度係用QR code落單,一個人黎燒肉都唔怕老尷🤪
佢有幾個SET可以揀,難得去食緊係食好D啦~
前菜 – 可選漬物,枝豆,泡菜

如果有叫飯,一人一個Set其實都夠飽
不過我地想食多d肉肉,所以就唔要飯lu

🦀甲羅燒蟹膏好香,好味!

(必食👍) 鹿兒島A4和牛壽喜燒 –
🥩依款係咁多款我最中意食既肉肉,同我早排去日本食既好似,
油花超靚,油脂分佈均勻,,入口即溶,軟嫩多汁,係好好味
不過燒依款好易會燒到火好大,所以要小心D
配埋個黑松露日本玉子汁🥚,Perfect
忍唔住再ENCORE~😋😋
🍗十味雞上脾肉都好嫩
除左套餐,仲可以單點燒肉同串燒,
本身以為串燒係要生既,點知已經燒好俾我地,正~

如果懶唔想燒,想即刻食嘅話係幾好嘅選擇
錦爽雞肉丸(名古屋產)配日本之卵 -$22
一串有3粒,雞肉丸好好味,仲有日本生雞蛋可以點黎食,必食呀~

厚燒牛舌芯👅

厚切牛舌芯好厚身,肉味濃厚,有咬口,口感爽脆
唔知係咪技術問題,覺得依個好食過自己燒既

🐂鹿兒島和牛壽喜燒

香蔥豚肉腩卷-$18
一串2件,薄薄嘅豚肉片包住一大堆翠綠色嘅蔥,爽脆濃味。

翠肉瓜$14
安格斯西冷薄切(附蒜蓉,炸蒜片,蔥花) $128
依個都唔錯,油脂較少,不過我還是比較愛A4和牛壽喜燒

最後當然唔得甜品啦👏🏻👏🏻
 - 日式蕨餅
有黃豆粉同抹茶味兩種味,蕨餅好軟Q軟Q,小小份唔會好heavy!
食完So 滿足!!!!🤰🏻
最後提提大家依間店唔收現金,所以一定要用信用卡💳/手機支付📱
2023-05-20
Type of Meal