2021-06-24 285 views
今日約左媽咪飲早茶,問佢想飲茶樓定點心專門店,佢就話想食女人街入面一間黃嘅點心店。但我不嬲就對女人街嘅餐廳冇咩好感,感覺係得個平字,而且之前食過幾間伏嘅,不過見佢係黃店就試下啦。佢舖頭有两層,不過每層都唔係好多位,大約一層得5到6張桌,如果你係約一大班飲茶嘅話就可能會坐得逼少少。見佢menu寫自己係牛肉世家,靠賣牛肉起家,咁我哋梗係要叫啦。我哋叫左粟米煎牛餅同牛肉燒賣,佢两樣嘅餡料其實都係一樣,就係牛肉球嘅味,感覺就係炸左嘅牛肉球同有層皮嘅牛肉球。同埋佢芫荽味都幾出,搞到冚左啲牛肉味,有啲失望。而其他點心都係中規中矩,有餡料喺入面個啲點心都感覺有啲偷工減料,好似叉燒包同蝦腸咁,皮厚料薄,搞到食落有種空虛感。見有個叫芥末沙汁三文魚春卷幾得意就嗌左啦,點知個汁又淡,中間舊青瓜令佢個味更清,好似淨係食緊個炸皮咁。雖然個菜式設計得幾好,但味道真係有待改進。

粟米煎牛餅
乾蒸牛肉燒賣王

原隻鮮蝦滑腸粉
鮮蝦炸雲吞

芥末沙汁三文魚春卷
2021-04-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)