第三站

Station 3 Cafe
2017-12-31 141 views
出旺角除咗食放題, 原來都可以選擇樓上 cafe㗎, 今次老公帶路, 話之前同朋友試過, 今次帶我嚟食返個優閒晚餐。 係旺角金雞廣場, 我都真係第一次去, 上25樓嘅 Station 3 Cafe以簡單舒適為主, 大大張白色梳化可以舒舒服服咁同朋友情人傾吓計都唔錯嘅選擇。 晚餐 Set都唔少選擇但多以意粉為主。 另外我地 Dinner set都加咗$30 要頭盤同甜品。 頭盤係新鮮嘅田園沙律。 我就選平時愛食嘅黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $108. 佢地嘅帶子以細粒伴 Risotto, 黑松露味道唔算太濃。 老公就選了墨西哥香辣肉丸燴意粉 $103, 少少辣汁令人更加開胃, 味道 ok. 另外再加多個小食炸魚柳配薯條 $44, 足有3塊魚柳, 外脆肉軟, 我就最愛食薯條喇。 飲品方面我就加咗 薄荷朱古力加 cream (+$6). 好正呀, 濃濃嘅朱古力味加上淡淡嘅薄荷香。 老公就要咗芒果乳酪 (+$10) 同樣好飲。 甜品我地就叫咗法國朱古力蛋糕同藍莓芝士蛋糕作完美嘅一餐, 老公果然無介紹錯。

頭盤係新鮮嘅田園沙律。

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯

墨西哥香辣肉丸燴意粉