2024-09-24
荃灣一向美食林立,選擇多到你揀唔到🤭🤭好友就話帶我去一間連甜品都咁出色嘅泰菜館食晚餐😆😆摩登堂位於荃灣廣場,餐廳裝潢以木系為主,感覺是係曼谷高級泰菜館😆餐廳門口嘅甜品吧就係我地今日嚟嘅其中一個主要目的😋😋🦀蟹肉魚子醬脆筒沙律呢個fusion菜都幾特別,窩夫脆筒裝滿蟹肉沙律,面頭仲放咗魚子醬同金箔片,成件事勁high class 🏆🦐烤珍寶手臂大頭蝦 真係有手臂💪🏻咁長嘅大頭蝦😲😲免頭放滿芝士,記得要趁熱食芝士仲可以拉絲,大頭蝦肉質彈牙,超級新鮮😆🦐米網蝦春卷一客有4件,米網包住原條鮮蝦炸到脆卜卜,作為前菜小菜👍🏻👍🏻🍍大蝦菠蘿海鮮炒飯淨係睇份量就知性價比高啦,金黃色嘅炒飯粒粒分明,乾濕度適中,海鮮炒飯仲有蟹肉😲撈埋旁邊嘅豬肉鬆同腰果一齊食真係超好味,千祈唔好忘記旁邊仲有一整條烤菠蘿,菠蘿烤熟後甜度增加10倍😋😋仲有解膩效果添🍞D24樂園有兩款榴槤口味,我哋揀咗呢款D24榴槤丹麥吐司,一上枱見到個賣相都流晒口,榴槤味夠濃郁,吐司磚🍞入面嘅麵包好軟熟而且仲有榴槤蓉嫁😋😋👍🏻,面頭鋪滿已經烤溶嘅棉花糖🤤🤤,仲有一粒榴槤炸彈🤭🤭最驚喜嘅係連雪糕球都係榴槤味嫁❤️❤️大愛哩款甜品🏆🍦芋泥芋圓雪糕兩大
餐廳門口嘅甜品吧就係我地今日嚟嘅其中一個主要目的😋😋
🦀蟹肉魚子醬脆筒沙律
🦐烤珍寶手臂大頭蝦
🦐米網蝦春卷
🍍大蝦菠蘿海鮮炒飯
🍞D24樂園
🍦芋泥芋圓雪糕
兩大球椰子🥥味雪糕,配埋綿滑嘅芋泥蓉同煙煙韌韌嘅芋圓,食完超級滿足😌