2021-05-19 1996 views
今日假期,同媽媽一齊去期待已久嘅貓cafe,見佢有唐貓又有名種貓,仲有領養,覺得間野都幾有愛心。點知去到,一大堆細路喺度虐待貓貓!啲店員完全冇制止,喺度悠悠閒閒咁食野。啲細路仔係咁夾硬抆啲貓仔腳,捉住佢地個肚唔俾佢地走,捉起佢又唔抱住佢地patpat,搞到啲貓貓凌空fing下fing下咁,啲貓貓係咁慘叫都冇人理,食食下野又俾人捉走左,仲係咁追住佢地。本身入去眼見有7-10隻貓貓,坐左半個鐘,啲貓貓已經嚇到匿埋晒!大部分貓貓都係兩三個月大,咁大力捉佢地簡直係嚴重虐待!貓cafe應該係坐定定等啲貓貓過黎,摸下佢影下相,唔係當佢地玩具咁追住黎捉!有咩可能啲貓貓叫到咁,店員都唔理!完全係攞佢地做生財工具,完全唔愛錫啲小動物。絕對絕對唔會再去!
大部分貓貓都係兩三個月大,咁大力捉佢地簡直係嚴重虐待!
絕對絕對唔會再去!
2021-05-19
$68 (Lunch)