2017-10-10
上open rice搜尋旺角區餐廳搵食時,見好評不少,又見上網訂座有79折,於是就同爸爸去試試,可惜非常失望。原因如下。1. 埋單時先知道二人餐唔可以用任何優惠,但入座時餐廳侍應明知我地係網上訂座要使用79折,完全冇講過咩野餐唔可以用,單點才可以用,令人覺得有欺騙成分。2. 點了二人餐,味道難吃,唔知open rice的好評點黎?碗仔翅煲好明顯係一早做左一大煲,倒一煲出黎,湯一啲都唔熱,微暖。再者,味道麻麻,街邊啲碗仔翅都好味過佢。龍蝦意大利飯好難食,本身已經唔要求好似意大利餐廳咁有水準,但啲飯冇味之餘,龍蝦唔知係咪過熟定唔新鮮,好難切,啲肉痴住蝦殻。蜆肉粉河粉啲蜆好多沙,茶餐廳的炒牛河都好味過佢。總之,所有野賣相、味道好差,我地只食左一半,打包都廢事。3. 環境超嘈吵,檯與檯之間拍得超埋,訂左檯都一樣,逼到隔離檯個袋全餐飯都挨住我,成間餐廳個個講野好大聲,傾下計傾到喉嚨都痛。4. 離開餐廳後發現我爸爸條褲同手袋都整污糟左,係坐過張櫈唔乾淨,一定係倒瀉左醬汁,我爸爸老人家冇睇清楚就坐落去,搞到返屋企時pat pat位一大撻好污糟又擦唔甩,好似失禁咁醜死。其實旺角區加一後$400幾蚊唔
原因如下。
蜆肉粉河粉啲蜆好多沙,茶餐廳的炒牛河都好味過佢。
總之,所有野賣相、味道好差,我地只食左一半,打包都廢事。
其實旺角區加一後$400幾蚊唔可以要求咁多,我地好明白,但同樣價錢我地有好多選擇,好多餐廳都好食過佢,起碼唔洗食完唔開心。
另外,發現餐廳碗碟不太乾淨,勸大家留意一下該餐廳衛生環境。