2020-11-21 557 views
今日黎同幾個朋友聚下舊,行下旺角,因為疫情旺角街頭都少人左好多,唔係好諗到食咩,幾個男人去食下放題都係個唔錯嘅選擇。係兆萬樓下比D哥哥仔sale下,佢地好多時都比個9折又或者減十蚊比你地,不過上到去都唔洗好似以前咁等位好快就入得去。其實放題黎黎去去都係食果啲,不過呢間又係良心小店,職員又會好好禮貌咁,同你講下邊啲落單落多少少,因為新鮮整可能要等耐啲,而家放題嘅服務都好左好多。雖然過耐少少,不過都好快有野食,首先職員會問定你個小火鍋想要咩湯底,我地就普通揀左和牛壽喜燒,牛味好重,都幾好食,而且會有隻生雞蛋,你可以煮熟食又得,生食配上和牛又得,不過我地就煮熟左黎食,始終自己腸胃唔係太好。過左陣就上埋個刺身拼盤,仲送左一人一隻生蠔tim,餐惑嘅刺身都好足料,每塊都好厚身,而且唔係平時食果D邊邊位,塊塊都係一整塊好靚仔咁。我地之後都叫多左兩round魚生,質素都係咁好。之後仲叫左D炸物、熱食、冷食、小食果啲,款式真係好多,每款試少少都好夠飽,不過我真係好中意食壽司,所以都唔怕好飽叫左花之戀同埋吞拿魚軍艦,相當足料。最後食埋個烏冬同埋叫多round火鍋,好滿足。走個陣仲有一人一支韓式雪條送比你食

最後食埋個烏冬同埋叫多round火鍋,好滿足。走個陣仲有一人一支韓式雪條送比你食,好滿足。

Overall黎講CP值都唔錯,因為200蚊左右食到咁多款式同埋質素唔錯嘅放題都真係好有驚喜,美中不足嘅就係坐位略微有少少迫,不話整體都好唔錯。
2020-11-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$170 (Dinner)