2022-03-11
聖誕佳節餐廳通常爆棚,我就預早Book咗Moonkok嘅聖誕大餐咁啱嗰日喺出面有表演睇,為餐飯增添咗啲氣氛店舖裝飾精緻,好多食客都邊食邊打卡今晚點咗兩份聖誕晚餐,價錢538加1,呢啲特別日子尚算合理啦,套餐包一款嘢飲我就叫咗Corte Giara嘅Prosecco,容易入口,配上今晚嘅火鷄發揮得唔錯我個Friend就叫咗壺熱情果茶,離遠已經聞到好香甜前菜有香煎鵝肝配紅酒燴啤梨 ,塊鵝肝香口得嚟唔會太肥膩,返而個梨食落味道有啲似桃之後就係龍蝦湯,龍蝦味撲鼻,口感亦都好rich 再嚟進入主菜啦,首先係m6澳州和牛,非常juicy,脂肪附近嘅肉係由其香口之後係聖誕火鷄配黑松露薯蓉 ,佢嘅火鷄算係幾滑身,加埋氣酒沉軟咗就更易入口,薯蓉強勁嘅黑松露味入口撲鼻,非常有勁 最後點少得甜品,係心太軟配雪糕 ,朱古力太黏口所以我就唔係特別喜歡 用餐時間只有2個鐘,我哋食到過晒鐘佢都俾多少少時間我哋,相當厚度,抵讚!!
咁啱嗰日喺出面有表演睇,為餐飯增添咗啲氣氛
店舖裝飾精緻,好多食客都邊食邊打卡
我個Friend就叫咗壺熱情果茶,離遠已經聞到好香甜
之後就係龍蝦湯,龍蝦味撲鼻,口感亦都好rich