2018-02-25 4287 views
前排喺街撞返個好耐無見面既舊同事,原來佢依家喺官塘返工,之後我地就約左喔晚食飯聚舊佢就帶左我黎鴻圖道呢邊,呢度都幾熱鬧,餐個餐廳環境既氣氛都好唔錯而呢度仲有個"開心晚市二人套餐"HKd$398+10%~我地見佢既set都好岩食,所以我地當晚就要左呢個set啦先黎既係含有蕃茄乾,食落煙韌富口感既餐包跟著個餐湯都夠熱同幾creamy前菜既“牛油果三文魚籽蟹肉脆餅”都有驚喜,鬆脆既米餅盛載住混合牛油果醬既足料蟹肉,面頭仲有份量唔少既卜卜脆而食道咸鮮既三文魚籽,味道同層次感都相當豐富而跟餐加30蚊就可以加上呢盤新鮮既田園沙律,份量都真係夠曬兩個人share跟住既main我地就加左30蚊要左呢份“燒美國肉眼扒(10安士)配炸薯條”薯條炸得香脆 唔會凍冰冰;而個肉眼扒我地要左5成熟,切落去唔會有多餘既血水,牛肉味濃兼且有成一大塊,份量絕無欺場!!!而pasta都係二選一,舊同事係芝士白汁既頭號粉絲,見到pasta有得揀carbonara,佢就諗唔諗就話係佢啦呢碟carbonara既份量同樣唔少架,意粉煮得岩岩好,夠爽夠彈,配上香濃既醬汁,食落又幾正啵而個set仲會配有兩杯飲品,當晚我地都要左杯凍檸

先黎既係含有蕃茄乾,食落煙韌富口感既餐包

跟著個餐湯都夠熱同幾creamy

薯條炸得香脆 唔會凍冰冰;

而個set仲會配有兩杯飲品,當晚我地都要左杯凍檸茶,正好平衡返食完大塊肉同carbonara少不免既膩感

同舊同事真係好耐無見啦,當晚能夠一聚真係好開心,希望第日可以約多啲出黎食飯見面啦
$250 (Dinner)