係荃灣廣場新開無耐嘅摩登堂,絕對係我近期最愛嘅泰國餐廳!除咗食物質素高之外,店員嘅良好服務以及寬敞舒適嘅空間都為呢間餐廳大大加分。椰子香茅奶油蜆湯 (2位用)椰奶的濃郁配上香茅的清香,喝起來既有南洋風味又不失清爽。蜆肉非常肥美,每一粒都吸滿濃湯,鮮嫩多汁。曼谷蟹肉蟹黃炒飯蟹肉新鮮,米飯吸收左蟹黃的鮮味,口感豐富。配上青蔥同蛋絲,令口味更加立體。米網蝦春卷 (4件)外皮炸得金黃酥脆,內餡是鮮甜的蝦仁,味道鮮美。手打月亮炸蝦餅 (6件)內餡係滿滿的蝦仁,每一口都咬到大塊的蝦肉。配上泰式辣醬,味道更上一層樓。提子菠蘿梳打水提子的甜味,菠蘿的酸味,再加上梳打水的氣泡感,非常解渴。手作十勝紅豆丸子雪糕糯米糍健康甜品。丸子串同雪糕都唔太甜,配上綿密的紅豆泥,適合鍾意甜品而又唔想太有罪惡感嘅人。

椰子香茅奶油蜆湯 (2位用)

曼谷蟹肉蟹黃炒飯

米網蝦春卷 (4件)
外皮炸得金黃酥脆,內餡是鮮甜的蝦仁,味道鮮美。

手打月亮炸蝦餅 (6件)

提子菠蘿梳打水
提子的甜味,菠蘿的酸味,再加上梳打水的氣泡感,非常解渴。

手作十勝紅豆丸子雪糕糯米糍