2017-09-06
媽咪生日想去食Buffet,就打去book食tea,呢間啲tea Buffet眞係好好食,今次主題係草莓蜜語•韓式黑椒牛仔骨呢個好好食,唔會煮過火,肉質好淋,好好味,食咗好多印度咖喱牛肉呢個咖喱,我鍾意,我鍾意佢冇嗰種印度味,我唔識講乜嘢叫印度味,希望大家明我講咩雜菌扒娃娃菜我淨係拎咗佢啲菜,有味得黎又幾清韓式菠蘿個菠蘿心好大好硬,見佢咁樣整,以為佢會好似燒菠蘿咁,點知一食,凍嘅,搞到個感覺好怪韓式雞翼見佢個樣以為佢冇咩味,點知又出奇地好好味喎蝦肉漢堡一路對佢嘅漢堡都好有信心,上次係和牛漢堡,今次係蝦肉漢堡,同樣即叫即整,同樣係好好味,所以係拎滿分剌身八爪魚ok爽口,鮮味可以,但係三文魚有啲切得太厚,感覺有啲位UN韓式豬肉卷口感幾得意,啲豬肉片有啲爽口咖喱薯餅呢個做得比較差,冇咩咖喱味,咬落去似食麵粉,完全冇食薯餅感覺,唔好食韓式炸雞好好食,雞肉好滑,食過KFC,雖然唔熱,但係個皮好脆韓式粉麵自由選餸,冇要粉麵類,要咗肥牛蝦同菜,有清湯同韓式湯底選擇,揀咗後者Haagen-Dazs雪糕值得一讚,有專人幫你整成一個個雪糕球,今次有綠茶、雲呢拿、朱古力、士多啤梨、焦糖同埋芒果雪葩士多啤梨拿
雜菌扒娃娃菜我淨係拎咗佢啲菜,有味得黎又幾清
韓式雞翼見佢個樣以為佢冇咩味,點知又出奇地好好味喎
韓式豬肉卷口感幾得意,啲豬肉片有啲爽口
士多啤梨拿破崙即叫即夾,由於唔太鍾意食士多啤梨味嘅嘢,所以冇食到,但媽咪食咗,評價唔差,後黎自己拎咗兩個雪糕球加配拿破崙,的確係好食,做得好鬆脆
芒果布甸好明顯係雞蛋做,不過,放喺個黑色蛋殼度幾靚
大菜糕一般只有蛋黃絲,佢比較特別,有埋蛋白絲,唔太甜
芒果慕絲配班蘭蛋糕呢個好好食,慕絲好滑,班蘭蛋糕好鬆軟呢幾款甜品都有人拎俾你,幾好,唔會俾人整到咁肉酸
海鮮忌廉湯呢個唔好飲,冇海鮮味,同時忌廉味亦好淡