2022-10-09
華麗有特色嘅馬球會裝修, 食物好味, 招呼周到, 環境舒適, 主題難忘! 呢間餐廳真係必試不可! ❤️❤️❤️我哋拍拖紀念日七周年啦! 我地book咗枱Polo Club阿根廷嘅扒房試吓 🤭🤭 扒房之前係一定要四位以上先可以成團食依個branch嘅, 不過而家已經唔使啦。不過我哋有其他朋友都想試, 所以就拍拖紀念日都拉埋朋友一齊去食下啦! sharing is caring ❤️ENTRADAS前菜一黎已經有三款PLATO DE MARISCO, ( poached Boston lobster, oysters, Argentine prawns,Avruga caviar, Argetine scallops) 第一款前菜係sea food tower , 已經有幾樣嘢 🥰分別有生蠔大蝦扇貝同埋魚子醬生蠔就正常鮮甜味。不過就唔算係好飽滿嗰啲, 始終佢都只係一款前菜的其中一部份, 都唔可以要求太多。 其他帶子魚子醬龍蝦都好鮮甜, 做足左佢Seafood Tower嘅質素 👍🏻GAUCHO FRITTATA, ( Chorizo, provolone, herbs) 蛋批四個人share一個,
ENTRADAS
前菜一黎已經有三款
蛋批四個人share一個, 好似好細, 但係其實都好飽肚! 入邊係香濃香滑嘅蛋漿! 熱辣辣好吸引!
FRENCH TOAST ( crispy wood-smoked bacon, club rub )
prepared tableside
呢個French Toast 好邪惡 😈😈😈 有濃烈的酒味! 佢會喺你面前唧唧火焰法式多士! 有得睇! 有得食!
PLATO
GENERAL PICO BLACK ANGUS RIBEYE
Slow-cooked for 12 hours
去食牛扒之前佢會叫你揀一件weapon! ⚔️⚔️⚔️去處理呢塊牛扒真係好有阿根廷餐廳嘅特色呀! ❤️❤️
我哋四個係一定要同一個成熟度因為係同一件牛扒嚟嘅。我哋就揀咗medium。
之後女士會喺席前我哋面前親手切俾我哋睇
因為佢係慢煮嘅牛, 所以呢個餐係要幾日前官網訂咗俾埋按金先可以食得到㗎! 充滿期待
不過我就覺得佢依個慢煮方法雖然可以做到外脆內軟, 但係入邊啲牛肉質地就好似較為淋身咗少少。我鍾意食啲Juice啲嘅感覺。真係不得不讚佢嘅份量係超級超級大!!! 我哋四個都食唔晒, 最後打包左兩件牛扒返屋企做宵夜添!
MARKET SALAD
如果食素菜嘅朋友都唔使怕。因佢的沙律一啲都唔揸流攤, 亦都係分量十足嘅如果自己一個人食晒絕對絕對夠飽 !
Postre
甜品亦都係直接喺我哋面前做架!
佢呢個火焰嘅方法唔單止有得睇有得食! 仲係要超好食! 同埋佢嘅火焰亦都係做到佢嘅效果㗎!因為淋上橙酒之後再燒一燒, 可以令到條邊係超級超級超級香脆! 真係一試難忘
我前幾日都去咗飲酒, 所以今日唔諗住飲
朋友都唔係飲好多酒嘅、 所以我哋諗住飲水就OK但係可能係外國人嘅餐廳關係, 佢見到我哋就咁飲清水覺得好奇怪🤔
最後我地每人都叫咗一杯Mojito嚟飲, 出乎意料地超級好飲, 好飲過好多酒吧添啊! 推介推介!
#dessert #comfortfood #foodlover #hkfood
#hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfoodies
#hkfoodblogger #hkblogger #hongkongfood
#相機食先 #香港美食#中上環美食
#mschichi中上環 #港島美食 #慶生 #生日餐廳 # 慶生餐廳