2023-11-02
今日去九龍灣德福廣場逛逛。 在無印良品店購物後,發現店內居然有一家餐廳。 設計與傳統嘅無印良品風格超級一致,非常闊落,環境舒適而輕鬆,所以我哋決定喺呢度食晚餐。 套餐 - 如果你揀3道菜套餐,你將可以選擇2道熱菜同1道冷菜,但如果您選擇 4道菜套餐,則可以選擇2道熱菜同2道冷菜)我想嘗試更多種類嘅食物,所以我叫了4道菜,包括魚、紫薯(冷)、雞翼同salad(冷),套餐仲包括飯同湯。菜式嘅份量不大,但都煮得好好, 而且食材新鮮,沒有過度調味,可以品嚐到食物的原汁原味。我叫咗紅米而唔係白米,另外亦可以選擇轉做麵包。我朋友叫咗一份三明治套餐,並配有薯條和沙律, 味道令人驚喜嘅,呢度嘅麵包烤得好好!喺無印良品嘅餐廳用餐可以令人有一種喺日本食飯嘅感覺哈哈,非常放鬆,服務非常好。 聽住無印良品嘅背景音樂,絕對係用慢節奏度過一個愉快周末嘅好選擇 ~
我叫咗紅米而唔係白米,另外亦可以選擇轉做麵包。