2016-02-15
大埔★Munch Now幾次食完飯經過都諗住下次試下,今晚終於的起心肝黎食西餐預祝下情人節Munch Now係一行舊式店舖既橫街之中顯得格格不入,但正因為咁又份外突出。好彩7點半左右黎到walk in都咁o岩仲有張2人枱唔洗等位~室內設計簡單唔花巧,啡色既石磚牆、天花既吊燈同牆上既昏黃燈光、啡紅色既梳化同枱上既西式餐具都為餐廳加添一點點浪漫既情調只不過我地坐緊既2人枱係由1個四人位分拆出黎,同隔離枱既距離只有一個手掌,略為狹窄左少少同埋好似同隔離枱互相聽到大家既對話有少少尷尬搵食時間除左望下個set dinner,仲好努力係德國餐廳搵下會唔會有pizza食好彩依到原來真係有得食多國菜~- 餐包(跟set dinner):絕對係令人喜出望外既暖笠笠小餐包!睇個樣以為佢係硬掘掘既法包,原來外脆入軟,仲要因為已經落左鹽同蔥去整就咁食都好夠味,好似食緊(唔油既)蔥油餅咁- 餐湯(跟set dinner):同個餐包一齊上但完全失色既忌廉湯。應該加左少少黑松露,不過飲落都係好稀偏淡...- 沙律(set dinner加$15):嗌之前望到隔離枱都知只係簡單地加左沙律醬既罐頭水果,不過聞落食落都唔錯
搵食時間
餐包
- 餐湯(跟set dinner):
餐湯
- 沙律(set dinner加$15):
沙律
- 香煎比目魚扒拌麻醬凍天使麵(set dinner $138):
香煎比目魚扒拌麻醬凍天使麵
不過個凍天使麵同比目魚扒一凍一熱,味道又唔係特別夾,感覺上都係分開食好d。哈哈,好似變相嗌多左個dish咁
- Margherita Pizza ($78):
Margherita Pizza [水牛芝士薄餅]
鋪滿水牛芝士既邪惡pizza食落好惹味勁咸香隱約見到d蕃茄醬不過味道被香濃芝士徹底遮蓋晒~唯一係....雖然條pizza邊都夠晒脆,不過如果厚番少少會更加開心
- 咖啡(跟set dinner):
咖啡
埋單$255/2ppl。
整體黎講環境有情調只係座位略為逼狹(不過我見佢本身都比2個人坐4人枱,可能咁岩佳節前夕多人先坐得逼d),服務不過不失但勝在食物價錢合理有水準。值得再黎幫襯