2022-06-03 104 views
如果要揀a cup of tea, 我諗我都係會揀抹茶🍵 味道夠signature, 放入唔同既甜品出黎既效果都好好🍮🍨🍡 天氣又熱又焗, 一於黎個透心涼既抹茶甜品feast店主既蕨餅係每日新鮮自家製, 就係因為坊間食到太多因解凍後口感唔好, 所以呢度既出品係店主自研食譜架好有心機 真心欣賞呢種對美食既堅持!抹茶味淨係粉都用左兩款唔同, 外面灑上既係無咁易潮濕既嵐山小山園🍵, 而淋上去既抹茶蜜就係濃稠既靜崗抹茶蜜🍯 整體澀甜適中, 最緊要係口感煙韌🥰 買走一杯杯做 #散水餅 都正!🍡堂食既甜品大推窩夫!🧇用比利時窩夫夠哂外脆內鬆, 富牛油香🧈 配埋綿密既忌廉同抹茶雪糕黎食超正!最開心係有豐富toppings: 煙韌既白玉同抹茶丸子🍡、蜜紅豆、黃豆粉蕨餅, 真係好豐富, 兩個人share岩岩好飲品都叫左抹茶!不過今次係倒入有香甜果肉既士多啤梨🍓梳打, 除左做出漸層效果, 用較澀既抹茶🍵估唔到同甜甜既士多啤梨味道又幾夾, 唔會一個遮蓋另一個, 有埋sparkling真係涼爽哂🧊 最緊要係呢度環境細細地但幾好坐, 估唔到吧枱但張椅子夠高就可以坐好耐, 白藍調、好多乾花擺設同吊籃植物, 仲有柔

真心欣賞呢種對美食既堅持!
日式手工蕨餅

Japanese Warabi Mochi

堂食既甜品大推窩夫!🧇

日式抹茶窩夫

Japanese Matcha Waffle

飲品都叫左抹茶!
Matcha Strawberry Soda

抹茶士多啤梨梳打

最緊要係呢度環境細細地但幾好坐, 估唔到吧枱但張椅子夠高就可以坐好耐, 白藍調、好多乾花擺設同吊籃植物, 仲有柔和既音樂都令人好舒服

店主見我一個人黎都會同我傾下計, 但我忙緊果陣都會比空間我做野, 係間非常親切友善既cafe

$100 (Tea)
日式手工蕨餅
Japanese Warabi Mochi