尖沙咀★N1 coffee & co.病極都未好但咁辛苦工作到星期五無理由唔出去搵食,費事去bar忍唔住飲酒食薯條(..),都係乖乖地揀左間coffee shop飲咖啡算啦~哈哈。雖然置身於尖沙咀,但好彩happy friday咖啡店比較上無咁搶手,唔洗等位室內環境原來都幾有特色喎,天花吊住一隻好搶眼既(旋轉?)白馬(王子?),召喚下大家既童年/愛情回憶咖啡店既湖水綠代表色配上一室木傢俬,望落令人感覺舒服親切入面每一面牆既裝飾都各有特色,塗鴉牆,懷舊照片,書架等等,唔統一但成個畫面又好夾,別有style入口附近仲有個coffee corner歡迎咖啡友掃下貨搵食時間Avocado & egg sandwiches(Daily special set with drink $58):★★★★★ ★★☆☆☆麥方包烘過外層少少脆,多得中間色彩繽紛既餡料,食落口感豐富又唔怕乾“真真”成熟左又香又Creamy既牛油果真係無得輸加埋烚蛋蕃茄同羅馬生菜,fresh得黎又夠晒飽足不過如果單叫$48性價比唔太高,(有心機的話)應該慳錢自家炮製下……hee。蕃茄肉"丸"意粉(Daily special s
尖沙咀★N1 coffee & co.
咖啡店既湖水綠代表色配上一室木傢俬,望落令人感覺舒服親切
入口附近仲有個coffee corner歡迎咖啡友掃下貨
搵食時間
Avocado & egg sandwiches

成熟左又香又Creamy既牛油果真係無得輸
加埋烚蛋蕃茄同羅馬生菜,fresh得黎又夠晒飽足

……hee。

蕃茄肉"丸"意粉(Daily special set with drink $78):
蕃茄肉丸意粉
★★★★★ ★★★☆☆
平時食開creamy sauce,今次個pasta令我對蕃茄醬汁好感大增呀下
酸酸甜甜開胃又唔濟
由上面睇d肉丸圍邊擺到好似花咁靚,賣相加分
食落唔算好juicy,不過都質感軟綿又夠入味嫁~
粗意粉同蕃茄醬既配撘,令人諗起童年回憶中既肉醬意粉

(左)Caffe latte(原價$35,跟餐加$10):
(左) Caffe latte (右) Flat white
★★★★★ ★★☆☆☆
咖啡由與小店主色調一致既小小湖水綠瓦杯盛載住,加埋拉花賣相簡單而雅致

面層有最愛既綿密泡泡,咖啡口感順滑
,只係味香但未及想像中濃郁
(試左一啖右手邊奶比例較低既flat white感覺更香濃更o岩心水
!)

朱古力鬆餅($20):
朱古力鬆餅
★★★★★ ★★☆☆☆
雖然你黑蚊蚊賣相唔係幾可觀,不過我唔會以貌取物既
表層焗到微脆,內層口感鬆軟。只係某d位真係鬆散過頭要用匙勺先食到,要改善下
朱古力鬆餅
味道方面朱古力味濃郁得黎完全唔會過甜
,無期望中既朱古力粒粒但底層叫做有d朱古力醬啦!

埋單$176/2ppl。
整體黎講環境舒適而又有d特色,咖啡同食物都唔錯,價錢合理,想係尖沙咀搵個靜靜地既地方嘆下咖啡談下心都幾好嫁
2016-05-13
$88 (Dinner)
Avocado & egg sandwiches
蕃茄肉丸意粉