2018-05-28
Angry Oppa位於金巴利道,大概位於三角公廁的位置,無論從尖沙咀去或佐敦去也相當方便。見openrice好評甚多,當然要試試。餐廳面積不算很大,以水泥牆配以簡單的傢俬,並配上輕快的k pop music, 讓人感覺置身韓國街頭。-今天與朋友叫了幾道食物:1. 牛肉湯鍋(牛骨湯底)最喜歡韓國湯鍋多菜少肉的配搭,每個鍋也配置了大量娃娃菜,紅蘿蔔白蘿蔔片,也有大量菇菌和翠玉瓜,可以平衡香港人多菜少肉的習慣,另外牛肉片雖然比較薄,但牛味濃,肥與肉相間,配著蔬菜同吃也十分不錯。2. Freestyle pancake呢個pancake 好好玩,話明freestyle當然自己喜歡點整就點整,餐廳會比晒配料你,豬肉,海鮮,蝦,韮菜,泡菜和蔥段,自己鐘意整到個pancake 薄又得厚又得,想個pancake邊位脆d又可以自加油整脆佢!平時如果叫塊大的薄餅可能set 死左配料,呢個free style pancake 真係滿足晒我既願望!SosoSo 得意!3. 迷你熔岩pizza我地兩個人叫左兩個五花腩迷你熔岩pizza,呢個大概等左10分鐘先到,因為即叫即整ar ma, 最喜歡呢個熔岩pizz
見openrice好評甚多,當然要試試。 餐廳面積不算很大,以水泥牆配以簡單的傢俬,並配上輕快的k pop music, 讓人感覺置身韓國街頭。
今天與朋友叫了幾道食物:
1. 牛肉湯鍋(牛骨湯底) 最喜歡韓國湯鍋多菜少肉的配搭,
每個鍋也配置了大量娃娃菜,紅蘿蔔白蘿蔔片,
2. Freestyle pancake
餐廳會比晒配料你,豬肉,海鮮,蝦,韮菜,泡菜和蔥段,
自己鐘意整到個pancake 薄又得厚又得,
想個pancake邊位脆d又可以自加油整脆佢!
平時如果叫塊大的薄餅可能set 死左配料,
3. 迷你熔岩pizza
最喜歡呢個熔岩pizza d芝士勁多,
4. 韓式炒年糕
唔係間間韓國餐廳都做到呢種質架(which i like it),
而且仲有魚片同蛋,
雖然份量可以再多d 但其實我已經收貨!
總括而言,呢到d oppa luna待客時其實1d都唔angry, 仲好好笑容,食物都唔錯吃,好評~