2020-03-03 24 views
🐷🐷🐷🐷▪️草莓珍珠鮮奶($30)曾經喺台灣幸福堂試過依款顏值爆登同咁有少女感既野飲,但勁失望,珍珠又硬又無味。今次再俾一次機會佢,好彩香港分店冇令我失望🙋🏻‍♀️ 喺台灣飲個杯雖然個樣一樣咁靚,但完全無草莓味。但依杯我甚至飲得到草莓果籽,草莓醬嘅酸甜同鮮奶好夾。而珍珠亦都唔會好似台灣個杯咁硬,有咬口之餘有啲甜甜地既味道。值得讚賞嘅係,呢間分店出咗一個前線醫護人員優惠,只要出示員工證就可以免費拎一杯,勁有良心!▪️黑糖珍珠仙草鮮奶($38)我諗大家都知道幸福堂既黑糖珍珠全部都係人手炒既,冰涼嘅鮮奶同微暖嘅黑糖珍珠一撞埋,牛奶嘅香甜就更加突出😋 而仙草嘅份量亦一啲都無吝嗇,清涼鮮甜,中和左少少黑糖珍珠嘅膩感,幸福堂果然冇令我失望👍🏻〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️📍 幸福堂 (旺角)旺角登打士街43H號登打士廣場地下7號舖
🐷🐷🐷🐷
▪️草莓珍珠鮮奶($30)

▪️黑糖珍珠仙草鮮奶($38)

📍 幸福堂 (旺角)
旺角登打士街43H號登打士廣場地下7號舖