2009-07-05
早排收到帝苑 E-mail, 見有個意法日自助晚餐HK$258 一位, 咁抵即刻打去問下. 原來係佢地係暑假6,7,8月逢星期五,六,日晚係二樓宴會廳加開O既自助餐. 咁又係, 佢地平時都咁爆, 無理由唔開多個O既.平時上上落落就經過得多, 都未入過去. 見咁抵仲有85折又有聚會, 就擔粗粗式試一試, 睇下平平時咁多係米真係咁抵.我一早6:30就到, 睇下有乜食嘛, 唔好執輸. 環境: 地方唔算大, 但亦算唔迫. 環境ok la!氣氛: 雖然無Greenery咁特別O既設計, 但勝唔係太多人 (可能今日係第一日, 大約70-80人左右), 唔駛受其他人行黎行去及聲音騷擾, 可以傾下計.食物:冷盤 – 有五款魚生 (GOOD!!!), 壽司, 蟹腳, 青口, 海蝦, Italian Parma Ham (GOOD!!!), Crab Roe Salad etc.(我主力係食魚生同壽司& Parma Ham!!!) 熱盤 – 約十款, 不算多, fair , 有我最愛的法式烤羊架.甜品 – tiramisu, blueberry cheese cake (best of Royal Gar
我一早6:30就到, 睇下有乜食嘛, 唔好執輸.
環境: 地方唔算大, 但亦算唔迫. 環境ok la!
食物:
(我主力係食魚生同壽司& Parma Ham!!!)
甜品 – tiramisu, blueberry cheese cake (best of Royal Garden, my gf favour), bread pudding, 佢地Tony主打O既甜品依然在場. Green tea cake 我自己就覺得一般遮.
我無乜點食佢地D熱食, 因為佢地有兩個live cooking station, 一個Italian pasta station, 一個日式 beef shabu shabu station. 呢D fresh D, 所以食呢D好似正D.
飲品: 佢地所有飲品買一送一, house white HK$300 兩支,一個字, 抵.
服務: 佢地9:30完, 但我地坐到10:10都無問題, 傾下計轉下頭就飲哂.
收費: 85折加加一後都只係HK$245.10 一位, white wine HK$330 (加一後)兩支.
Overall: 我地一行10人, 唔駛HK$300 一位可以飲飽食醉真係抵. 食物質素絕不欺場, 跟Greenery 不遑多瓖. 唯一係款式係平時係Greenery咁多同無中式食物.
佢地同事同我講, 如果有朋友生日仲有生日蛋糕送(四人或以上), 仲有雙人來回日本東京機票抽獎(唔駛生日都有…haha…)
總括而言, 值得一試及一試再試, 最O岩一大班人生日聚會!!! 但要早D book, 我想book 7/11已經full左 . Enjoy la….