2013-05-29 47 views
好難唔鍾意 WIRED。裝修非常好,座位非常寬敞,正中平日迫來迫去的香港人下懷;而且有 Free Wifi 、海景、梳化及卡位都有,真係好難唔鍾意 WIRED。但係當然,最吸引的還是他們的食物啦﹗WIRED 有日本的心意和堅持,每一款食物都係明顯係好用心做出來。試過好幾款都係配料同賣相兼備,而且款式多元化,有意粉、日式魚生飯、咖喱、MOCKTAILS、甜品等好多唔同款式,絕對適合唔同口味的人﹗個人最難忘的係茄子咖喱飯。和風口味的咖喱,雖然得茄子但絕對唔馬夫。因為除了茄子肉做咖喱之外,連茄子皮都炸香了做伴菜,非常好吃﹗另外新鮮製作的 PANCAKE 同樣要試,個人最鍾意係蕃茄蘑菇 Pancake + 薯蓉,係午後最好的選擇。一般的印象係日本餐廳的甜品都係比較遜色,但係 WIRED 的甜品都好有驚喜。雖然唔記得 exactly 係咩名,但係只記得本應係雪糕 + 糯米糰的甜品係好多配材,口感豐富好味。最適合食厭一般甜品的女仔。唯一遜色的係,我覺得咖啡的質素要做好 D,味道唔可以話 OK 呢。但係始終,都真係好難唔鍾意 WIRED 囉。

但係始終,都真係好難唔鍾意 WIRED 囉。
Other Info. : 盡可能唔會 Lunch Time 和 Weekend,因為太多人。Off-peak hours 又太舒服喇﹗
$120 (Lunch)
  • Pancakes