2024-08-06 318 views
Popinjays 位於中環美利酒店26樓,360度被中環夜景包圍🌃,滿滿浪漫、悠閑氛圍🥀今次餐廳換上新餐單,試吓傳統意式菜式,摸下酒杯底,同朋友chill到唔捨得走👋🏻😆🝮Gran Crudo💁🏻‍♀️💁🏻‍♂️作為海鮮控,見到呢個拼盤真係心心眼,有一盒穆雷魚子醬、地中海紅蝦、生蠔、帶子、吞拿魚等,食材新鮮🌊,簡單調味反而有提鮮效果🫶🏻🝮Pappardelle Al Brasato自家製手工意粉,口感爽口有彈性👍🏻,配以慢煮牛肋肉同巴馬臣芝士食,我覺得味道剛好😋😂,不過同行朋友平時食得比較清淡,覺得濃味咗少少🤏🏻🝮Branzino燒海鱸魚,條魚大大條,打大部份骨已經去除燒到啱啱好,肉質軟滑,配特製白汁,味道幾夾👏🏻,再加檸檬,味道更清新🌱.🝮Baba Al Mum個樣好似麵包🥖咁,但其實係蛋糕🍰質地,上桌時店員淋上rum酒🍾,蛋糕索晒啲酒,作為愛酒之人表示喜歡🫶🏻😂.🝮Millefoglie Di Fragola呢款法式千層酥,每層夾著軟滑吉士💛🤍同士多啤梨粒粒🍓另有紅莓雪葩加持,有清爽味蕾效果🤝🏻

🝮Gran Crudo

🝮Pappardelle Al Brasato

🝮Branzino

燒海鱸魚,條魚大大條,打大部份骨已經去除
🝮Baba Al Mum

🝮Millefoglie Di Fragola

呢款法式千層酥,每層夾著軟滑吉士💛🤍同士多啤梨粒粒🍓
另有紅莓雪葩加持,有清爽味蕾效果🤝🏻

2024-08-01
Type of Meal