2015-03-09
早排新年前同好友去距朋友係花墟既年宵幫幫手,後來順便係旺角覓食。中意食甜品既我地當然首選既就係甜品啦!好友就建議食next station dessert!😊 鋪頭位置都幾易穩到,外面既感覺似係cafe,我同好友都頗喜歡!❤ 我地係出面睇左睇餐牌,一睇就選定左食咩😚個test tube 好吸引!😍加上我地都中意綠茶口味,所以選左綠茶心太軟💚。入到餐廳,waiters 就即刻serve 我地,沒有一絲怠慢, 亦都好有禮貌,服務態度好👍!落完order 後,等左唔係好耐,d 甜品就上台啦!Test tube 有3種唔同既口味分別係3個test tube ,外形特別亦好吸睛!😍😍😝首先,我地食既就系綠色啫喱個個test tube(mojito) 有青檸味,味道幾清新,酸酸甜甜,都幾岩我既口味!食到test tube 下面以為得jelly 同青檸泡沫無其他口味,點知最後仲有一層rum酒jelly!一個test tube 有3種口味,真係驚喜不斷!❤其次,我地試下中間啡色既espresso foam test tube,香味撲鼻,濃郁既咖啡味☕吸引了我好友! 不過我就覺得相比其餘2個,較甜!不過
其次,我地試下中間啡色既espresso foam test tube,香味撲鼻,濃郁既咖啡味☕吸引了我好友! 不過我就覺得相比其餘2個,較甜!不過d 泡沫就夠滑!👍👍
最後就係青瓜wasabi 碎冰🍧,食完較甜既espresso test tube ,再食返個青瓜碎冰,馬上中和左口腔既味蕾!雖然我食唔太出wasabi 既味道,不過如果太重wasabi 味應該會比較奇怪,所以個廚師應該想用少少wasabi 引出青瓜既甜味!
所以總體來說,成set test tube 既配合都幾岩我同好友既口味!😊
食完個test tube ,waiter就隨即上綠茶心太軟💚 ,熱騰騰既綠茶心太軟配上綠茶雪糕,黎個冰火兩重天既組合,刺激左我地既味蕾!綠茶始終係我地既最愛🍵
總括而言,今次既環境食物服務都屬於中上質素! 滿意!❤👍