2022-06-19
早上起身諗住食個茶記,行下行下啲雨越落越大,拿拿林搵間餐廳入去避避雨喇,無意間已經走到呢一間cafe門口,有緣就行左入去。裝修唔錯,有一幅好大嘅有型吸煙圖片掛咗喺店舖盡頭,成間餐廳嘅style即刻畀點綴咗。不過重點唔係呢度,都係嘢食行先。好快上咗一杯latte,啲奶打得好滑,咖啡味好濃烈,又唔覺得太苦又或者太多奶,對我嚟講啱啱好。然後上咗牛油果蝦牛角窩夫,究竟係牛角包定係窩夫呢?令我好好奇喎?原來係牛角包型嘅窩夫,上面揸咗好厚嘅牛油果泥再有三四隻煎香咗嘅蝦係上面,仲有些少温室豆苗,買相就一流啦,但係size細咗啲喎。食落去我覺得嗰個蝦辣辣地,唔啱我breakfast,可能lunch或者下午茶就會ok啲囉。食完成個早餐,好似爭少少唔係好滿足咁,所以性價比就冇咁高囉。