2025-01-16 180 views
閒日星期四, 去完超音鼠嗰個場館玩完 ,下晝一點半到 餐廳,見大約有六成座位有人坐,唔使等位。我哋揀玻璃隔離張枱,有少少陽光,又可以望到體育園主場,夠哂chilling 🏝。餐廳裝修走西式簡約路線, 因為有落地大玻璃,室內環境光猛🌝,中午時分有陽光射入,☀️休閒感覺滿載。我哋一個大人+一個小朋友,嗌咗一個lunch ,主食係菲力芝士雜菜茄容意粉$68🍝,加凍飲🥤凍朱古力狂熱$39, 配餐湯,另外再加配 甜品 🍰朱古力撻一件(零售價39蚊,配餐係33蚊) 。佢用qr code落單(payme或alipay畀錢),如果唔係,就可以出去cashier度直接點餐,畀八達通, 快捷方便。 lunch set好多樣化 ,有扒,有焗飯,焗意粉, 漢堡包薯條等等, 仲有啤酒飲 。價錢算親民, 我哋個意粉係素菜, 夠清新,茄汁味濃😍,以咁嘅價錢,性價比算高, 朱古力撻朱古力味稍為淡😑, 唔夠濃, 但係個outdoor景都值回不少票價, 我哋食完lunch,已經到下午茶時間,所以再點咗一個下午茶餐$55(一件蛋糕配 一杯飲品),我哋揀咗藍莓cheesecake 🧀配熱鮮奶朱古力 , 藍莓cheesecake
我哋一個大人+一個小朋友,嗌咗一個lunch ,主食係菲力芝士雜菜茄容意粉$68🍝,加凍飲🥤凍朱古力狂熱$39, 配餐湯,另外再加配 甜品 🍰朱古力撻一件(零售價39蚊,配餐係33蚊) 。佢用qr code落單(payme或alipay畀錢),如果唔係,就可以出去cashier度直接點餐,畀八達通, 快捷方便。 lunch set好多樣化 ,有扒,有焗飯,焗意粉, 漢堡包薯條等等, 仲有啤酒飲 。價錢算親民, 我哋個意粉係素菜, 夠清新,茄汁味濃😍,以咁嘅價錢,性價比算高, 朱古力撻朱古力味稍為淡😑, 唔夠濃, 但係個outdoor景都值回不少票價, 我哋食完lunch,已經到下午茶時間,所以再點咗一個下午茶餐$55(一件蛋糕配 一杯飲品),我哋揀咗藍莓cheesecake 🧀配熱鮮奶朱古力 , 藍莓cheesecake 芝士味濃郁, 酸酸哋, 唔會太heavy 💖。
整體上餐廳性價比高,服務員有禮貌💞,會主動介紹每種蛋糕特色之處, 有機會下次會再嚟。
是日餐湯

凍朱古力狂熱