2007-10-08 24 views
星期日晚突然想鋸扒, 咁就上OR搵食啦, 像樣少少0既就只係扒王之王, 不過都係唔甘心, 係因為我覺得佢D野麻麻地, 又突然諗起上星期同屋企人都去過阿牛, 覺得都唔錯, 如是一於返兜.雖然佢0既位置對我講唔算方便, 不過落香港仔轉車都好快到. 佢係深灣軒唯一一間餐廳(CLUB HOUSE裡面有冇就唔知), 都算係獨市, 但係咁樣唔代表佢0既水準可以唔高.點左咖喱大蝦配飯同牛肋骨皇餐, 先唻生菜沙律同凱撒沙律, 仲有番茄洋蔥湯, 佢D沙律就真係一般啦, 而個湯就似勝香園個番茄湯.跟住就唻咖喱大蝦配飯, 咖喱香而不辛辣, 大蝦雖然就唔係鮮蝦, 不過夠粗身同有蝦膏, 成牒連汁比我地掃清晒. 再上牛肋骨皇, 佢叫得做牛肋骨皇係因為佢SIZE真係好大, 差不多有一盒375ml飲品咁大, 外層燒得乾脆, 封鎖左裡頭0既肉汁, 又有牛味, 又唔會太"林"無咬口, 以$120講算係好抵.甜品試左杯唔知咩mousse(因為真係食唔出咩味), blueberry cheesecake就比較實,而最出色都係燉蛋, 好重蛋香又唔甜.其實成餐飯都好滿意, service又ok, 不過如果要挑剔d, 將沙律同de

其實成餐飯都好滿意, service又ok, 不過如果要挑剔d, 將沙律同desert再改善下就非常好.

p.s. 佢0既落地玻璃海境都好靚架, 如果有深灣軒同海怡住客卡仲有discount...