2017-06-16
今日難得黎元朗搵朋友仔食飯,當然要朋友介紹元朗好食既餐廳啦!兩個食肉獸就揀左呢間西餐廳。呢間餐廳距離輕鐵站都有10-15分鐘路程距離,但幾乎座無虛席!餐包竟然係非常香酥既牛角包,熱辣辣非常好食黑毛豬鞍扒套餐 $218平時食西餐我一定唔會點豬,因為感覺唔太抵食,但呢塊豬鞍扒好食過另一個牛扒餐!豬鞍扒好厚身,唔好以為好硬,切落去既時候會感覺到肉質好軟腍!食既時候感覺到好香既豬味,肉質軟綿帶彈性,確實不錯!安格斯肉眼扒套餐 $228相比起豬鞍扒,呢件牛扒相對遜色。5成熟既牛扒外層較硬,內層肉質相對較軟而帶肉汁。特別優惠!唔好以為$1就係伏,呢件鵝肝同扇貝都好有質素,絕對唔係放題或者雪櫃再解凍既質素心太軟 $48呢件心太軟味道幾特別,有別於一般既心太軟只有好甜既朱古力味,呢件心太軟中有類似橙皮既果皮混合響朱古力中,食既時候會感覺到果香同口感。
餐包竟然係非常香酥既牛角包,熱辣辣非常好食
黑毛豬鞍扒套餐 $218
安格斯肉眼扒套餐 $228