今日帶媽咪老豆來到Mini Club奇怪為何會帶父母來吧?其實無所謂啦 食物合胃口便好了吧老豆愛品嚐美酒,我又愛帶著媽媽到處去><!那就一起來吧海膽生蠔 $84 +精選生蠔 $45wow上枱隻隻都好大隻 今次精選法國蠔、韓國海膽海膽軟淋淋,入口即溶好鮮甜,夠新鮮!混合蟹籽增加口感而生蠔淋上檸檬汁,點上辣椒醬,鮮味十足老豆食到lamlam俐見到佢滿足既樣真可愛海鮮拼盤陣容龐大有熟龍蝦半隻、睡蟹半隻、藍青口x3、加拿大翡翠螺x2、鮑魚x2、鑽石蜆x3、玫瑰蝦x2呢個我就啱食喇除左個蝦係生既外,其他都係熟嫁玫瑰蝦個樣勁似甜蝦既放大版最好食係鮑魚!好好好鮮甜有嚼勁非常正!睡蟹爆多蟹膏!睇到勁興奮即刻同老豆一齊分左食落好香喔!蟹肉肉質鮮美我覺得蟹膏好食過蟹肉!重點係蟹膏多過蟹肉 激似重皮蟹 成隻都係蟹膏 又香又甜!真係一級享受翡翠螺都好肥美!龍蝦都好食,肉質爽脆,但就無咁飽肉到主菜喇~我點左個法式龍蝦汁海鮮扁意粉 $109呢個真係太太太合我心了估吾到咁好食,真係成碟被我自己食曬!佢隻龍蝦汁偏杰身,帶咸香,重點係竟然食到蟹肉!太有誠意了吧!入面有兩大隻青口、蝦仁、蜆肉仔青口好好食,
今日帶媽咪老豆來到Mini Club
奇怪為何會帶父母來吧?
其實無所謂啦 食物合胃口便好了吧

老豆愛品嚐美酒,我又愛帶著媽媽到處去><!那就一起來吧
海膽生蠔 +精選生蠔
海膽生蠔 $84 +精選生蠔 $45
wow上枱隻隻都好大隻
今次精選法國蠔、韓國海膽
海膽軟淋淋,入口即溶好鮮甜,夠新鮮!混合蟹籽增加口感
而生蠔淋上檸檬汁,點上辣椒醬,鮮味十足
老豆食到lamlam俐
見到佢滿足既樣真可愛
海鮮拼盤
海鮮拼盤陣容龐大
呢個我就啱食喇
除左個蝦係生既外,其他都係熟嫁

玫瑰蝦個樣勁似甜蝦既放大版
最好食係鮑魚!好好好鮮甜有嚼勁
非常正!
睡蟹爆多蟹膏!睇到勁興奮
即刻同老豆一齊分左
食落好香喔!蟹肉肉質鮮美

翡翠螺都好肥美!龍蝦都好食,肉質爽脆,但就無咁飽肉
到主菜喇~我點左個法式龍蝦汁海鮮扁意粉 $109
法式龍蝦汁海鮮扁意粉
呢個真係太太太合我心了
估吾到咁好食,真係成碟被我自己食曬!

入面有兩大隻青口、蝦仁、蜆肉仔
青口好好食,蝦仁同蜆肉仔雖然係普通貨色,但混合個龍蝦醬汁,佢地都跟隨著升級了

扁意粉軟硬度拿揑得非常好,煙韌有咬口

咁開心緊係要叫返枝紅酒係飲下
我平時吾飲酒,今晚純粹比下面飲返杯
Carta Vieja Merlot (bottle)
嘩。。我果然吾係飲酒既材料
咁濃烈既
愛品酒既老豆話呢隻吾錯!飲落吾會好甜,而且飲完喉嚨舒服又無渣

佢個樣好享受,應該真係吾錯

但今晚媽媽沒有怎麼吃><都被我吃光了...於是我再帶她去吃甜品!滿足我的小寶貝
其實明明是自己想吃

整體覺得呢度既環境氣氛都好好,下次同朋友聚會都可以考慮下呢間
2017-05-21
法式龍蝦汁海鮮扁意粉