2018-04-06
我好多年前本身都有寫開日常生活Blog,之後轉左去專寫 Technology related既 blog。今日終於都鼓起勇氣,試下寫飲食blog。我公司每逢星期五,都會包個下午茶,每次都會叫d唔同的食店,今次就叫呢間。其實叫下午茶外送,都要注意下點什麼,好似公仔面、薯條、通粉等等,我都唔會點。因為送到黎公司,一定浸到完全唔想食。所以今次我點了火退芝士飛碟三文治,算係穩陣的選擇。另外飲品,Grove Sandwiches居然有提供普通港式咖啡以外的選擇,如Latte、Cappuccino、Mocha。我個人比較喜歡Mocha,所以點左杯凍Mocha。打完電話,大約15分鐘便送到,不用等太久,可能撞正復活節假期前後,好多人都仲放緊假。撕開裝住飛碟三文治的紙袋,居然發覺個飛碟三文治仲係熱架,d芝士都仲保持在半液體態,外賣黎講算唔錯。至於杯Iced Mocha,當然同Starbucks無得比,但價錢相對便宜好多,只需另加$15。飲落去都唔錯。呢篇係我個人飲食的第一篇分享,如果寫得唔好,請見諒。希望遲d會慢慢寫到好一點。P.S. 我掉左張外賣紙,下次寫分享前,我會記得拍低或記低個價錢,方便大家參
今日終於都鼓起勇氣,試下寫飲食blog。
P.S. 我掉左張外賣紙,下次寫分享前,我會記得拍低或記低個價錢,方便大家參考下。