2024-02-18 792 views
今次朋友話呢間係北角既台灣餐廳好正就特登同朋友過黎試下,呢到地方仲寬敞,岩哂係呢到可以同d老死朋友傾吓偈暢所欲言,收穫滿滿,呢間餐廳係老闆娘親手煮嘅台式味道,老闆娘做出嚟同我哋傾吓喺台灣開餐廳嘅事蹟,朋友仲介紹呢到最馳名既鹽酥雞滷肉飯,蕃茄紅燒牛肉麵我就額外點左柯仔煎、關山炸嗅豆腐、肉鬆起司蛋餅,仲叫左呢到期間限定既五寶冰鹽酥雞滷肉飯:鹽酥雞仲要好大粒,炸得好脆口,雞肉仲啖啖肉,滷肉仲好多好大份,份量好滿足撈飯非常好蕃茄紅燒牛肉麵:蕃茄都好新鮮,牛肉仲好鮮嫩唔會煮到好老,麵線仲好多,麵質彈牙、呢個非常之開胃好味柯仔煎:粟米粉做嘅餅皮比較煙靭,柯仔都好大隻,蛋皮都非常濃郁脆口,整體都好味關山炸嗅豆腐:豆腐由台灣進口,離遠已經聞到臭豆腐嘅香味,配上酸酸辣辣嘅配菜,入口特別,豆腐仲炸得鬆脆,食落好味肉鬆起司蛋餅:肉鬆餅皮脆脆地,一夾起裡面既肉鬆爆哂出黎,非常足料,外脆內煙靭,蛋味夾芝士味道好夾五寶冰:有珍珠、紅豆、三色芋圓、仙草、芋頭等既配料,非常正,碎冰都非常多賣相都好靚,碎片仲好夠凍食落配料都好味😋📍地址:鐵花村 (愛群商業中心) (北角)北角丹拿道18號愛群商業中心地下6號舖

鹽酥雞滷肉飯:

蕃茄紅燒牛肉麵:

柯仔煎:

關山炸嗅豆腐:

肉鬆起司蛋餅:

五寶冰:

📍地址:鐵花村 (愛群商業中心) (北角)
北角丹拿道18號愛群商業中心地下6號舖