2025-02-10
呢間台灣菜小店🏡喺幾年前剛開鋪已經開始食,當時覺得好食😋,估唔到隔幾年再嚟📆,質素一直keep到,同埋價錢仍然好抵食🔥關山炸臭豆腐 $40必叫‼️‼️每次黎呢度都會叫臭豆腐,炸得好乾身香脆唔油膩,中間仍然juicy,臭得剛剛好🤤,加埋泡菜食好夾💯真心推❣️🍜香菇芋頭湯米粉 $49新出菜式,湯底濃稠,飲落質感沙沙地有芋頭香😍米粉吸哂味好正,最後忍唔住飲哂成碗湯💦🍛瓜仔肉燥便當 $62瓜子肉燥即係滷肉飯既少肥肉版本🐷個人中意瓜子肉燥多啲,因為食到最後都唔會膩,便當有埋花枝丸同台灣腸,仲包飲品,叫左鳳梨烏龍🍍幾香菠蘿味,味道自然唔會假👍🍢甜不辣(半份) $20優惠價追加小食,甜不辣口感煙韌🍢,半份份量都唔少,抵食✅🐥夜市鹽水雞 $40每次去台灣都會食鹽水雞,勁多料有雞肉、花椰菜、玉米荀、四季豆、杏鮑菇等,調味岩岩好,配埋大量蒜蓉好香😋🧀肉鬆起司蛋餅 $36蛋餅係我地中意果款帶煙韌既餅皮😘肉鬆起司經典配搭無得輸呀🍧芋頭雪花冰 $69呢個不得了😂一上枱成座山咁高🗻,雪花冰❄️係芋頭味,入口即溶🤤,配料有芋圓同蜜芋頭,欣賞芋圓大粒得嚟🍡,咬感、味道都好好👍🏻,建議要幾個fd子share食PS 餐廳免加一~
🔥關山炸臭豆腐 $40
🍜香菇芋頭湯米粉 $49
🍛瓜仔肉燥便當 $62
🍢甜不辣(半份) $20
優惠價追加小食,甜不辣口感煙韌🍢,半份份量都唔少,抵食✅
🐥夜市鹽水雞 $40
🧀肉鬆起司蛋餅 $36
蛋餅係我地中意果款帶煙韌既餅皮😘肉鬆起司經典配搭無得輸呀
🍧芋頭雪花冰 $69
PS 餐廳免加一~
🧐overall:
香港有好多台灣餐廳🏘️,出名果啲價錢都唔平💸,呢間真心覺得味道好正宗,價錢又實惠,裝修又有好多台灣元素🫶🏻
,真心推介