2021-08-30
黃埔好多嘢食,不過如果想食西餐,以前就都唔係太多選擇,喺黃埔美食坊經過見到呢間新開嘅西餐廳,晚市餐牌二人套餐都係$336-$576,選擇有好多,就一於去試吓!餐廳個環境好舒服😌我地叫左$576既set dinner C,呢個價錢有餐湯麵包沙律主菜同埋飲品,性價比高! -松露野菌泡沫忌廉湯,配上蒜蓉芝士包,個湯係好creamy,好濃郁嘅松露味,好有誠意之作!-香芒大蝦沙律酸酸地好開胃!大蝦非常之爽甜-美國肉眼扒配薯菜好厚嘅肉眼扒,燒得火喉剛剛好,牛扒keep到肉汁,好juicy! 薯菜都唔係求其架,配菜係炒過, 好好食!-炭燒美國豬胺扒配粟米蓉西班牙火腿蘆筍卷豬胺扒一啲都唔鞋,配埋個甜甜地既粟米蓉,好似食緊日本嗰啲粟米湯咁! 西班牙火腿蘆筍卷,火腿嘅鹹味配埋露筍嘅清新,好夾!-終於喺黃埔搵到間高質嘅西餐廳,記念日或者慶祝生日嚟食一啲都唔失禮!
香芒大蝦沙律
酸酸地好開胃!大蝦非常之爽甜