2017-08-31 147 views
平時都好少係香港食fish & chips,皆因在英國食過之後,返香港好難搵到有水準既餐廳。咁岩今日在中環等朋友放工,周圍行下搵野食,最後係蘇豪見到依間「白鬍子」正正就係食fish&chips !! 門口雖然唔起眼,但內裡設計風格令人好舒服、放鬆開放式廚房,可以睇到店員準備食物過程原來餐廳不只炸魚薯條,還有其他炸物,如蝦、蟹、魷魚等海鮮。非炸物類都有焗生蠔、青口等等滿足不同食客我地貪新鮮就揀左其他炸物類 哈哈驚喜之一:有8款醬料可以揀Mustard/chili/mayo/tartar......我地就揀左唔辣既蛋黃醬。seafood basket $78海鮮籃都幾豐富有六件炸物:包括蠔、蝦、帶子、魷魚、青口、魚柳即叫即炸既食物,好新鮮香口外皮酥脆,粉漿唔會太多令到好厚身帶子、蝦雖然都係急凍海鮮,但肉質都好好,仲彈牙beer battered crab claws $78/3pcs蟹痴當然唔少得食依個炸蟹鉗啦最特別係佢用啤酒釀過,零舍香切開睇會見到好多蟹肉 一點都唔馬虎點少少檸檬汁已經好好味lemonade $25店員好貼心比多杯水我地 食炸物當然要飲凍飲啦豐富又好味既一餐 店內的一角,
平時都好少係香港食fish & chips,
皆因在英國食過之後,
返香港好難搵到有水準既餐廳。

咁岩今日在中環等朋友放工,
周圍行下搵野食,
最後係蘇豪見到依間「白鬍子」
正正就係食fish&chips !!

門口雖然唔起眼,但內裡設計風格令人好舒服、放鬆

開放式廚房,可以睇到店員準備食物過程

原來餐廳不只炸魚薯條,還有其他炸物,
如蝦、蟹、魷魚等海鮮。
非炸物類都有焗生蠔、青口等等
滿足不同食客

我地貪新鮮就揀左其他炸物類 哈哈

驚喜之一:有8款醬料可以揀

我地就揀左唔辣既蛋黃醬。

seafood basket $78
海鮮籃都幾豐富

有六件炸物:
包括蠔、蝦、帶子、魷魚、青口、魚柳
即叫即炸既食物,好新鮮香口
外皮酥脆,粉漿唔會太多令到好厚身
帶子、蝦雖然都係急凍海鮮,但肉質都好好,仲彈牙

蟹痴當然唔少得食依個炸蟹鉗啦

最特別係佢用啤酒釀過,零舍香

切開睇會見到好多蟹肉

一點都唔馬虎
點少少檸檬汁已經好好味

lemonade $25

店員好貼心比多杯水我地

食炸物當然要飲凍飲啦

豐富又好味既一餐

店內的一角,就是啤酒menu.