2024-12-15
最近朋友介紹我去咗間好少人知嘅餐廳:Pepino💓 Pepino位於Novotel酒店一樓,環境好靚、食物高質、服務貼心、價錢又抵,居然都咁少人知!😨😨今次同朋友去食咗個PEPINO SEASONAL DINNER SET 晚市時令套餐 ($988 for 2),包含2個前菜、2個湯、2個主菜、2個甜品🐙Mediterr anean Dctopus 地中海章魚🧀Burrata di Bufalo 意大利軟芝士估唔到前菜都咁大份!兩款前菜都加入咗蕃茄同羅勒🌿,好開胃🤤 我鍾意個軟芝士,佢好似乳酪🍦!🍲 Minestrone 意大利雜菜湯呢個湯有超多雜菜湯料,足料又好飲🥰🥩 Grilled Black Angus Tenderloin 烤黑安格斯牛柳主食方面,我哋叫咗個五成熟嘅安格斯牛柳,牛柳肉質嫩得嚟好有牛味,又香又濃郁😚 仲配埋香脆薯絲,佢比薯條更脆口,好似食緊零食咁😋😋餐酒🍷 Merlot, Livon, Friuli, 2018🐠 Atlantic Cod Fish 大西洋鱈魚另一個主食就揀咗鱈魚,佢配埋薯團🥔、酸豆🫛、蕃茄🍅上,仲有檸檬🍋同黑橄欖🫒調味,好開胃🤤 鱈魚嫩滑,薯團煙
🐙Mediterr anean Dctopus 地中海章魚
🧀Burrata di Bufalo 意大利軟芝士
🍲 Minestrone 意大利雜菜湯
呢個湯有超多雜菜湯料,足料又好飲🥰
🐠 Atlantic Cod Fish 大西洋鱈魚
另一個主食就揀咗鱈魚,佢配埋薯團🥔、酸豆🫛、蕃茄🍅上,仲有檸檬🍋同黑橄欖🫒調味,好開胃🤤 鱈魚嫩滑,薯團煙韌,口感豐富~
餐酒🥂 Vermentiono, Atilius, Toscana 2022
🍮 Panna Cotta 意式奶凍
🍰 Tiramisu 意式芝士蛋糕
最後仲有兩個甜品,奶凍加上咗自製紅桑莓醬,酸酸甜甜好滋味🤤 Tiramisu仲有廚師現場喺我哋面前製作,果然係儀式感滿滿🥰最後仲叫咗兩個甜品