2007-11-02
10.31 (Wed) dinner朋友想出來,順便慶祝下Halloween(其實係個excuse)。佢間公司係天樂里附近,我又諗唔到cwb食乜時就想起呢度。當我仲係中學時期時好想黎呢度,佢d焗野好似好吸引,而且由外面睇間野好sharp。但第一次黎係唔知幾多年後既呢一日。咁o岩原來朋友都想試呢間。4個set dinner都好多牛,我散叫個芝士蕃茄焗煙三文魚天使麵。幾開胃,芝士唔會太多所以唔會好full,可以更好係三文魚比較咸同唔新鮮。朋友要左個咖哩王牛魔王set dinner,佢d牛軟到用匙羹都可以切開,咖哩唔辣(以唔食得辣黎講)。佢個desert係pineapple pancake,都比expected大件,點知得兩粒pineapple…食物選擇唔係太多,但散叫焗飯都係around$30-40,夜晚要加一都抵啦,平食之餘又唔會同人迫/被人迫走。兩個人可以坐六人位,幾free。人唔算多亦唔係太少,唔駛等啦。