2009-08-18
成日都未食過O耶,去完 H&M,行到呢度,咦!未食過喎,好掛住 LA D PHO',試下先。。。一坐低,侍應已放低 D BEAN SPOUT,香菜,HMMM。。。NOT BAD,同 LA D PHO' 店相似,第一印象幾好,叫咗個生牛肉河同奶茶,碗河好快就到,賣相唔錯,生牛肉幾新鮮,可惜只有三片。。。有D黑胡椒(米立),呢度同 LA PHO' 唔同,試下 D 湯底,牛肉味幾濃,試多啖,HMM。。。甜咗 D,落 D BEAN SPOUT 同辣椒,都 OK,再試下 D粉,唔係越南河粉,只係幼河粉,有 D失望,算吧啦。。。總括嚟講,除咗太甜同 D 粉唔係好對版,其他都 OK,算可以頂到癮啦,以前喺燈籠街O個間最正宗,可惜換咗個老闆就唔得啦。奶茶不過不失啦,值得一提嘅係佢哋有海鮮醬同辣椒醬,雖然唔係我食開0個隻是啦差,但係味道都唔錯,如果有辣椒魚露就更好啦但係佢哋 D地板好似好 DIRTY,由其是近廚房,應該時不時拖下地先好,食客都食得舒服 D 嘛,希望佢哋會改善吓啦我會再去嘅
我會再去嘅