2016-05-02 258 views
今日同事要走,緊係即係搵間好野食下野傾下偈喇,係openrice搵左一陣,最終決定去呢間離公司最近嘅餐廳,一入到舖頭就發現真係好有日本本土料理店嘅感覺,地方夠晒大嘅同時,員工又夠晒親切。日本菠菜沙律菠菜好鮮甜,即使份量不大,但係為成餐飯起左個好嘅開始。什錦刺身拼盆成個刺身拼盆裡面有螢光魷魚,帶子,拖羅,油甘魚。螢光魷魚刺身係季節性供應嘅只有呢個季節先有得供應,入口比平時普通日本料理店嘅更有口感,味道更鮮美,另外令我最深刻嘅係拖羅,拖羅入口即溶,又唔會有根,而且味道又夠濃鐵板燒活龍蝦龍蝦肉燒得岩岩好,入口有勁道又唔會咬唔開,雖然唔係即刻係我面前燒,但入口時仍然係熱辣辣特式天婦羅天婦羅入口粉唔算厚,熱辣辣又脆身係呢個天婦羅俾我嘅第一感覺,粉入面嘅蝦依然保持嫩滑,比平時食到嘅天婦罹好太多喇~~~日式煮牛舌牛舌係我其中一樣最鐘意嘅野食之一,牛舌入口好嫩滑,餐廳配埋個汁令牛舌更惹味,真係我食個嘅牛舌比較好壽司三點(海膽,赤身,吞拿魚蓉)海膽壽司入口甜美,飯量適中,海膽唔會苦夠晒滑。吞拿魚蓉壽司入口調味岩岩好,而且夠晒順滑,一啖食落肚,真係幸福赤身壽司肉質嫩滑,魚味十足,沾埋小小豉油就更完美了~~
日本菠菜沙律
菠菜好鮮甜,即使份量不大,但係為成餐飯起左個好嘅開始。
什錦刺身拼盆
鐵板燒活龍蝦
特式天婦羅
日式煮牛舌
壽司三點(海膽,赤身,吞拿魚蓉)
海膽壽司入口甜美,飯量適中,海膽唔會苦夠晒滑。
赤身壽司肉質嫩滑,魚味十足,沾埋小小豉油就更完美了~~~
$700 (Dinner)