2023-09-14
午市同晚市omakase套餐而家買一送一呀🤩,仲有好多野食!前菜有清切大根,配上蒟蒻、牛蒡、甘荀,口感豐富,集合左脆、腍、爽3重口感然後係日式煮大豆芽配上炸脆既銀魚乾,帶有少少辣味,銀魚乾同時為大豆芽增添一層鮮味日式汁煮磯粒貝 - 已經好細心將肉拎左出黎,爽口入味北海道真蠔 - 配上柚子酸汁更能提升蠔既鮮味,真蠔大大隻又肥美池魚他他 - 加入薑蔥令到味道更豐富沖繩赤水母及海葡萄 - 口感可以用1個字形容 「脆」,整體酸酸甜甜好開胃磯煮鮑魚 - 用日本醬油同味醂慢煮3日3夜,鮑魚好入味而且煮得夠腍,成個醬汁都係濃郁既鮑魚味原隻松葉蟹拆肉加蟹膏配紫菜 - 香濃蟹膏加上鮮味啖啖蟹肉,每一口都係幸福滋味之後就到壽司啦!分別有帆立貝、深海池魚、金目調、新鮮鯖魚、牡丹蝦同熟成12日中拖羅,我就比較鍾意以下幾款帆立貝加上青橘汁青骨汁,可以提升鮮味之餘又唔會太酸同嗆喉深海池魚 - 口感爽口,魚油香味香牡丹蝦 - 將蝦頭既蝦膏用超過200個蝦頭製成既自家製蝦油抄香再加上蝦肉上面,蝦味更濃郁然後就係鐵板龍蝦同薯餅,個龍蝦好鮮又彈牙,薯餅熱辣辣同埋入面好creamy最後仲有赤肉蜜瓜做甜品,整體黎講質素唔錯,
日式汁煮磯粒貝 - 已經好細心將肉拎左出黎,爽口入味
池魚他他 - 加入薑蔥令到味道更豐富
帆立貝加上青橘汁青骨汁,可以提升鮮味之餘又唔會太酸同嗆喉
深海池魚 - 口感爽口,魚油香味香
最後仲有赤肉蜜瓜做甜品,整體黎講質素唔錯,折完大概$1000/位,相對其他omakase黎講價錢好