2022-07-14 148 views
今次去左朋友力推的抵食日式居酒屋食晚餐,好多人都有推介過位於黃埔依間食omakase嘅壽司店🤤他們的omakase價錢分別由480至1180都有!除咗omakase之外,仲有其他set如鰻魚、sukiyaki等等。 今次我們叫了一個680蚊的竜Omakase同埋鰻魚Teishoku,竜的set就有茶碗蒸、四款刺身、熟食料理、六款壽司、迷你丼飯、湯和甜品🍮我最鍾意嘅就有日本東風螺、黑苺貝旨煮、深海池魚和右口魚見,日本東風螺好香口,而且螺肉肉質都好彈牙。熟食都好有日本風味😍😍第二樣熟食就係黑苺貝旨煮,出面少見,他有啲辣椒絲係面頭,食落就辣辣地鹹鹹地,非常出色🤤omakase吾少得佢哋嘅刺身和壽司,佢哋刺身和壽司都非常新鮮!另外一個鰻魚set就有茶碗蒸、燒鰻魚、飯或者烏冬、湯和甜品😙成個set都非常豐富,佢嘅鰻魚飯非常好味😋我自己就揀左飯,加埋d鰻魚汁食飯就正👻👻他們的鰻魚的肉質亦都非常彈牙,係正宗的燒法!

我最鍾意嘅就有日本東風螺、黑苺貝旨煮、深海池魚和右口魚見,日本東風螺好香口,而且螺肉肉質都好彈牙。熟食都好有日本風味😍😍第二樣熟食就係黑苺貝旨煮,出面少見,他有啲辣椒絲係面頭,食落就辣辣地鹹鹹地,非常出色🤤omakase吾少得佢哋嘅刺身壽司,佢哋刺身壽司都非常新鮮!

2022-06-23
$260 (Dinner)