2016-12-02 1026 views
這裡的早餐只有在一至五供應,不用加一,雖然都算係海港城裡面中高檔次的日式餐廳,但服務質素比茶餐廳更低。格局:開放式,一早因爲商場無開空調,好焗;有個應該係做左好耐既老待應,一黎就用指揮既tone叫我坐邊張檯,好似軍訓咁。其他阿姐好少少。食物:呢度出名蛋包飯,omelette款仲要貴d, 難得早餐有聞名既omelette (早餐款:西班牙omelette 連沙律、茄汁豆$48),當然不用再諗。嘩,一上檯,比個份量嚇一嚇,根本係午餐既量。omelette 用傳統日式方法製作,外蛋皮剛熟咁包住裡面滑蛋同料。而裡面燈籠椒、洋蔥、蕃茄幾夠多,有少許煙肉。蛋係堅滑,切開有蛋汁,但食到尾會好溜同單調。另外沙律既油就落太多。咖啡:$18個款可以任飲,第一杯就即磨,第二杯就係老麥式煮定既黑啡,d奶仲要係人工咖啡奶精,其實,加$18都唔比鮮奶,有點兒那個。有時間,又接受到比茶餐廳更甚既服務,可以堂食個omelette, 野飲就去返有質素既coffee shop先飲。

另外沙律既油就落太多。