2022-02-08 550 views
同朋友做完運動,黎到銅鑼灣嘅龍城冰室醫肚。下晝4點幾,當然係揾揾下午茶餐牌有咩食啦。下午茶有成36款選擇,有多士、三文治、粉麵、港式茶餐,望左一輪決定嗌個平平地嘅自選雙拼粉麵。1. 沙嗲牛肉拼炒滑蛋配米粉睇賣相,比我預期中要頹好多,純粹係一個米粉底,再pak個炒滑蛋同沙嗲牛喺面,冇其他配菜。感受到香港嘅物價有幾高,下午茶畀39蚊食個頹到爆嘅麵。食落口就係咁,唔抱咩期望,正正常常,蛋有蛋味、沙嗲牛有牛味,同埋沙嗲牛真係份量少左d。2. 熱咖啡熱咖啡比較難飲,好苦澀,已經唔係多唔多奶、重唔重咖啡味嘅問題,而係成個味道都唔太啱,真心唔推介大家黎呢間茶記飲咖啡。埋單每人48蚊,對我黎講,已經唔係抵唔抵食嘅問題,用料頹到根本唔值餐牌上嘅價錢,所以唔推介大家黎食。
1. 沙嗲牛肉拼炒滑蛋配米粉
沙嗲牛肉拼炒滑蛋配米粉
睇賣相,比我預期中要頹好多
,同埋沙嗲牛真係份量少左d

2. 熱咖啡
熱咖啡

熱咖啡比較難飲,好苦澀

2021-05-02
$48 (Tea)