2023-01-19
將軍澳南有多間外國菜餐廳,其中OMG CHICKEN 主打烤雞同輕食,一入餐廳就見到啲玩具雞,十分貼題🤣🤣 今日叫咗個2人餐,包前菜餐湯、兩款主食同兩杯飲品。價位由$328到$428,主打烤雞當然要試下佢,所以就揀咗$328個款。蒜蓉包配是日餐湯($48)蒜蓉包焗得好脆口,味道都唔會過鹹。是日餐湯係忌廉南瓜湯,入口好幼滑OMG多國海鮮拼盤($128)擺盤好colourful打卡一流😍一碟有齊五種海鮮(黑松露三文魚、瑤柱煎帶子、煎大蝦、蟹籽墨魚仔、吞拿魚醬多士),每款兩件一人一件開胃啱啱好OMG 烤雞- 美式BBQ汁 ($108/4件)一盤四件有兩件全翼兩件雞鎚,每件都熱辣辣淋滿醬汁好Juicy😋😋仲有碟額外嘅汁等你邊食再狂點汁🤤香腸大戰 ($128)呢款pizza上面加咗四款香腸,用薄批底上就算咁多肉都唔會覺得好滯。白桃四季春茶(+$12升級特飲)二人餐包咗兩杯飲品,有汽水同檸茶檸水揀,其中一升級咗做呢杯茶,味道十分清新,好解膩亦唔會過甜👍🏻將軍澳澳南咁多餐廳中算係性價比非常高嘅選擇,食物種類選擇都唔少,路過不妨可以試試~
蒜蓉包配是日餐湯($48)
OMG多國海鮮拼盤($128)
OMG 烤雞- 美式BBQ汁 ($108/4件)
香腸大戰 ($128)
白桃四季春茶(+$12升級特飲)