•將軍澳OMG Chicken •將軍澳近海皮果邊有間叫OMG Chicken, 一直以為佢係一間專食雞既餐廳。但原來佢係有唔同款式既西餐供應,而且套餐更係平靚正!新西蘭牛眼扒配紫薯蓉百多元一個晚市套餐,佢哋連紫薯蓉都整得特別有心機,絲滑薯濃,紫薯質素高。連配菜都咁好,主菜都唔輸蝕,以呢個價錢俾到呢個質素,都算係CP值高,佢唔係入口即化果種,而係好有肉味,就算唔點醬汁都好正!芝士焗大蝦龍蝦汁海鮮天使意粉首先要讚下佢個龍蝦汁係真龍蝦汁,唔係假罐頭味既,配既大蝦無霉味,啖啖肉。我好少食天使意粉,怕佢太幼煮得唔好就會融到一舊咁。但呢個天使意粉除左無煮到爛之外,竟有爽口既感覺!!即使係點套餐,佢配既湯丫飲品都唔Hea, 佢地既杯好靚,唔知以為自己飲緊特飲,凍飲亦都唔洗加錢既。
•將軍澳OMG Chicken •

新西蘭牛眼扒配紫薯蓉

芝士焗大蝦龍蝦汁海鮮天使意粉

2023-01-31
$120 (Dinner)
2023-02-04 45 views
宜家搬左入將軍澳住,經常出街食飯好似尋寶一樣🤣上次去開澳南海邊覓食😆 環境同氣氛都好高分🙌🏾宜家同老公出去添置日常用品後 都會去那裡吃飯🥳上次睇到呢間西餐廳個menu 已好想食🤤屬於多國菜式 pizza、炸雞🍗、海鮮拼盤、雞煲&羊腩煲、意大利飯😍😍 好多選擇😍兩個人坐低可以個叫自己鍾意食嘅嘢👍呢一日 我地試吓個2人set dinner海鮮拼盤配蒜蓉湯+蜜汁燒牛仔骨+ pizza (食肉獸😹) 好夠食 🫶🏻蒜蓉包加餐湯 🫕+ 餐飲🍹華麗擺設,大飽眼福同時食慾大展🤤Encore率好高嘅牛仔骨 肉質甜美,而且好林口Pizza食肉獸🤣聽個名已經是肉類豐富,非常飽肚🫣而家天氣涼爽食飯後仲可以同老公去海邊散個步🥰呢度環境真係唔錯,值得推介😎
宜家搬左入將軍澳住,經常出街食飯好似尋寶一樣🤣
上次去開澳南海邊覓食😆 環境同氣氛都好高分🙌🏾
宜家同老公出去添置日常用品後 都會去那裡吃飯🥳

上次睇到呢間西餐廳個menu 已好想食🤤

呢一日 我地試吓個2人set dinner

蒜蓉包加餐湯 🫕+ 餐飲🍹

華麗擺設,大飽眼福同時食慾大展🤤

Encore率好高嘅牛仔骨 肉質甜美,而且好林口

Pizza食肉獸🤣聽個名已經是肉類豐富,非常飽肚🫣

2023-02-02 42 views
話說 前排農曆新年去拜年嘅時候得到3歲小姨娚仔嘅祝福「年年有魚、日日有雞食」搞到我好幾日都想去食雞是日去了將軍澳南嘅一間韓式炸雞店— 「OMG Chicken」佢有一個好抵食嘅🍴晚市二人set($328起*)👉🏻一黎就好豐富地有三項前菜奶油味香濃嘅磨菇忌廉湯 配烘得十分香脆蒜蓉包 還有OMG多款海鮮拼盤 以為簡單嘅前菜都有5款海鮮真係OMG地有驚喜👍🏻👉🏻主菜分了A款5選1和B款5選1 分別係5款肉類和5款飯/麵類中選擇🍴OMG烤雞👉🏻就係你喇韓式烤雞 主menu上嘅味道都可以選擇 即點即烤 每人一隻雞槌和雞全翼 熱辣辣又好juicy 甜甜的蜜糖味香烤雞最正了🍴龍蝦汁珍珠帶鮮蝦扁意粉👉🏻主食點咗呢款龍蝦汁意粉 欣賞意粉唔會太多汁 味道鹹度口感都適中 而且裡面都有好多帶子粒和鮮蝦 👉🏻最後跟餐飲兩杯 普通檸茶檸水咖啡奶茶係咖需裂加錢嘅👉🏻呢個價錢配內容 覺得好豐富又有誠意夠飽肚又好食 真係好抵!
話說 前排農曆新年去拜年嘅時候
得到3歲小姨娚仔嘅祝福
「年年有魚、日日有雞食」
搞到我好幾日都想去食雞

是日去了將軍澳南嘅一間韓式炸雞店—
「OMG Chicken」
佢有一個好抵食嘅

🍴晚市二人set($328起*)

👉🏻一黎就好豐富地有三項前菜

🍴OMG烤雞

🍴龍蝦汁珍珠帶鮮蝦扁意粉

👉🏻最後跟餐飲兩杯 普通檸茶檸水咖啡奶茶係咖需裂加錢嘅

👉🏻呢個價錢配內容 覺得好豐富又有誠意
夠飽肚又好食 真係好抵!
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🐔 ᖴᑌᔕIOᑎ KOᖇᗴᗩᑎ ᖴOOᗪ @ 🌟 OMG Chicken《👽食神大媽愛韓食》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Two-People Set HKD 328 👫- 多國海鮮拼盤 🦐- OMG 烤雞 🐔- 義式海鮮意大利飯 🥘Lamb Brisket Casserole with Cheese HKD 158 🍲.👽 大媽今次黎到將軍澳站附近嘅搵食新地標「Monterey Place」,而呢間韓式FUSION餐廳絕對係商場入邊好值得一試嘅選擇,餐牌跨國界超多選擇,見到好多朋友仔夜晚放工同朋友歡聚。.👀 餐牌多選擇,花多眼亂。大媽揀左最適合冬天食嘅熱鍋系列,同超級抵食嘅二人餐:.🤩 呢個「多國海鮮拼盤」真係呢個二人餐嘅一大賣點,大媽喺餐牌度一見到呢一個就直覺一定要點嚟食!果然無失望,足二人份量,有肥大帶子、蝦、三文魚、八爪魚、吞拿魚!好味大件,食完覺得好滿足。🤣.🐔 話明OMG Chicken,必點嘅當然係呢度嘅烤雞啦!今次就試左法式蜜糖汁!🍯 甜絲絲,超好味,外脆內嫩,食到唔停口呀!🤤.🥘 本身對「海鮮意大利飯」無咩特別諗法,點
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

Two-People Set

餐包  &  餐飲
餐湯

OMG 烤雞

🥘 本身對「海鮮意大利飯」無咩特別諗法,點知食落個調味真係做得真係好出色,係好惹味好濃郁嘅醬汁,超濃芝士!但食完又完全唔覺得口渴,真係好大份又好味,絕對滿足到爆!👅

義式海鮮意大利飯

🍲 當晚好凍,所以被餐牌嘅推薦熱鍋吸引,叫左之前未試過嘅「芝士法國羊腩煲」。暖入心,仲要超邪惡有好多芝士,D羊腩好嫩,好好味!😋

芝士法國羊腩煲

😃 整體黎講真係超級讚呀!嘢食唔會失準,服務態度又好,仲要坐得舒服、乾淨、適合聚會傾計,餐牌又多選擇,大家有興趣記得去試下呀 😘

📍 將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G23A號舖
📲 +(852)3974-5050
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
$268 (Dinner)
Two-People Set
餐包  &  餐飲
餐湯
OMG 烤雞
  • Two-People  Set
2023-02-01 158 views
將軍澳海旁開左好多文藝又有特色既小店,今次特登同朋友一起試下呢間西餐~睇食評好多讚好佢間既pizza,但係因為夜晚唔想食咁飽,所以決定嗌一個套餐,同一個超得意既兒童餐。軟殼蟹牛油果珍珠帶子意大利飯🌟🌟🌟🌟🌟我地餐湯轉左手打鮮蠔湯,真係非常美味,可以食到蘑菇粒同埋海鮮粒,入口香滑鮮美,推薦!risotto同樣驚喜,飯粒中間有牛油果,帶子,經過奶油燉煮,非常creamy,加上岩岩炸出既軟殼蟹,非常夾味!雙色芝士蟹肉焗大啡菇🌟🌟🌟🌟🌟🌟呢個跟套餐追加只要28蚊,上面係一層好似奶皮質感既cheese,中間有足料蟹肉釀係大啡菇入面。芝士既香,蟹肉既鮮,同埋啡菇既juicy一啖享受,正!!飛機🌟🌟🌟🌟見到有一頁餐牌係兒童餐,每一款都勁得意。有唐揚一口雞,蜜汁台灣腸,肉醬意粉,雜菜沙律同埋蘋果汁。上上黎真係一個飛機造型既盤,雞肉酥脆,台灣腸上有一層薄薄既蜜汁丁香肉桂檸蜜🌟🌟🌟🌟好特別,感覺似熱紅酒既friend,配搭檸蜜幾特別,同埋丁香係一粒粒插係檸檬片上,好得意。飲到肉桂香味,不過味道淡小小。買單兩人350HKD,食到飽!

軟殼蟹牛油果珍珠帶子意大利飯🌟🌟🌟🌟🌟

雙色芝士蟹肉焗大啡菇🌟🌟🌟🌟🌟🌟

飛機🌟🌟🌟🌟

丁香肉桂檸蜜🌟🌟🌟🌟

買單兩人350HKD,食到飽!
2023-01-31
$120 (Dinner)
2023-01-31 26 views
我成日開外賣app都會見到將軍澳海傍🌊呢間食雞🐔嘅韓國餐廳,但因為我從來都未試過,所以一直都唔敢叫🤣而琴日我喺附近踩完單車🚴‍♀️之後,終於入咗去堂食啦,我諗我之後炸雞癮起,我都會繼續幫襯👍🏾食物《OMG Chicken 》嘅賣點係韓式燒雞同埋炸雞💕而除咗🐥之外,重有唔少西式嘅食物,例如:pizza、pasta同steak等等。另外,餐廳重有提供1人同2人set,啱晒有選擇困難嘅朋友三式招牌炸雞(蜜糖芥末,墨西哥香辣,美式BBQ汁)$168平時我好怕食香港嘅韓式炸雞,因為個肉質同韓國嘅差好遠😅但呢隻炸雞嘅肉就唔同啦,食落去唔似係雪藏嘅雞,有彈性之餘,又淡淡肉♥️而且佢細細舊,好啱點汁嚟食🤩 3種汁之中,我就最鍾意墨西哥香辣汁🌶️因為佢辣辣哋,夠晒惹味👅如果d汁多d,就perfect啦‼️芝士大蝦焗龍蝦汁海鮮天使意粉 $118我覺得呢個意粉🍝都幾有驚喜😻因為隻大蝦好大隻,d芝士又多,焗得好好食👍🏾入面重有唔少蝦同帶子,配埋個龍蝦汁又幾好食🤭$118嚟講,食物質素唔錯之餘,又有湯,又有嘢飲,絕對比一般西式嘅連鎖餐廳🍴好得多平時2個人食可能食唔晒d炸雞,但如果同fd開party,外賣炸雞,同呢d西式

食物

三式招牌炸雞(蜜糖芥末,墨西哥香辣,美式BBQ汁)$168
三色招牌炸雞

芝士大蝦焗龍蝦汁海鮮天使意粉 $118
芝士大蝦焗龍蝦汁海鮮天使
芝士大蝦焗龍蝦汁海鮮天使意大利意粉

平時2個人食可能食唔晒d炸雞,但如果同fd開party,外賣炸雞,同呢d西式嘅食物share嚟食,應該會幾正😍😍

三色招牌炸雞
芝士大蝦焗龍蝦汁海鮮天使
芝士大蝦焗龍蝦汁海鮮天使意大利意粉
2023-01-27 154 views
喺將軍澳澳南已有一段日子而又屹立不倒嘅美式炸雞餐廳一一OMG Chicken,餐廳附近隔離嘅食店好多已轉曬其他類形店舖或新食肆,可想而之餐廳有佢既生存之道。餐廳內外都有多種雞圖案,令大家一見到就認得出OMG Chicken。餐廳內播放輕鬆愜意英文歌曲,令食客食得舒適。是日晚餐餐廳內坐滿食客,同時亦有外賣客。Chicken Casserole with Swiss Cheese Sauce 瑞士芝士汁雞煲 $98咸咸香濃既瑞士芝士我好鍾意!雞煲內除了有雞肉,還有冬菇、雞髀菇、甘筍和西蘭花等配料。芝士與配料食材非常夾,而雞肉肉質亦嫩滑。Scallops with Asparagus and Avocado Salad 珍珠帶子牛油果蘆筍沙律 $88雜菜沙律內有牛油果和蘆筍,還有珍珠帶子。帶子雖然細粒,但係好鮮甜,配埋酸酸地嘅沙律,食後胃口大開。Grilled Scallop EEL Risotto 礦燒元貝鰻魚意大利飯 $118意大利飯多汁夠濕潤,飯粒軟硬適中,內裡有兩大隻元貝和鰻魚碎,感覺係日式意大利飯既Fusion菜。

礦燒元貝鰻魚意大利飯

Type of Meal
Dinner
礦燒元貝鰻魚意大利飯
2023-01-19 33 views
珍珠帶子牛油果蘆筍沙律, 正平時叫PIZZA都係好多肉, 好濃味, 今次我地試新野: 素食主意10寸薄餅. 餅底薄身香脆, 有青紅波椒, 菠蘿, 紅洋蔥, 日本大蒜, 秀珍菇, 車厘茄, 冬菇, 杏飽菇等, 係足料又清新的選擇. 好鍾意食珍珠帶子牛油果蘆筍沙律 ($88), 有不同款式的蔬菜, 食材好新鮮, 特別係蘆筍苗細細條同細細粒的帶子一齊食, 口感好夾, 係ENCORE之選. 平時食開薯條, 今次的蕃薯條 ($60) 又出奇地好食, 比薯條多了點甜味, 又夾到蕃茄醬, 值得推介. 一口氣試晒3款甜品: 檸檬芝士蛋糕, 半熟芝士蛋糕同埋Tiramisu 蛋糕. 感覺上甜品唔係這間餐廳的買點, 哈哈!
珍珠帶子牛油果蘆筍沙律, 正

2023-01-19 22 views
好耐冇嚟食呢一間韓式餐廳 @omgchicken_hk咁耐冇食呢間嘅餐廳味道依然都唔錯而且佢仲新出左一啲雞煲同埋羊腩煲等等,$100都唔使就食到👀👀👀不過我哋兩個人食飯就都係叫個二人餐 ($328)包蒜蓉包,餐湯,海鮮拼盤,四隻烤雞,同埋自選一個主菜(我揀咗鮮蝦扁意粉),餐茶👀👀首先佢海鮮拼盤有五款唔同嘅海鮮,滿足鍾意每樣試少少嘅人😎而佢烤雞有得揀五款唔同嘅口味,我就揀咗香辣味,佢嘅辣醬嘅味道非常之重,鍾意重口味嘅人可能會幾鍾意而佢嘅鮮蝦扁意粉係超級好食😘另外呢度嘅環境同埋碟嘅裝飾,我覺得都非常之好睇🥰🥰
好耐冇嚟食呢一間韓式餐廳 @omgchicken_hk
咁耐冇食呢間嘅餐廳味道依然都唔錯
不過我哋兩個人食飯就都係叫個二人餐 ($328)
首先佢海鮮拼盤有五款唔同嘅海鮮,滿足鍾意每樣試少少嘅人😎
而佢嘅鮮蝦扁意粉係超級好食😘
另外呢度嘅環境同埋碟嘅裝飾,我覺得都非常之好睇🥰🥰
上次同同事食過OMG Chicken, 今次襯高興又同成班將軍澳之友食過. 首先ENCORE 招牌菜OMG 烤雞($188), 八件烤雞, 有四件雞鎚加四件雞翼,另有五個汁可以揀: 法式蜜糖汁、美式BBQ醬、意大利黑醋汁、墨西哥香辣汁、大蒜牛油汁. 今次揀左美式BBQ醬同埋意大利黑醋汁. 四個人每人可以試晒雞鎚加雞翼同埋2款醬汁, 份量剛剛好. 我地都鍾意食美式BBQ, 夠惹味, 同烤雞好夾. 意大利黑醋汁則偏淡, 味道唔夠突出, 但都值得一試,適合喜歡食清淡健康路線的人士. OMG 烤雞 唔會好重調味料又食到雞肉的原味, 雞鎚肉滑嫩唔鞋口, 雞翼入味有肉汁, 我地都大讚好食, 果然係SIGNATURE!

將軍澳南有多間外國菜餐廳,其中OMG CHICKEN 主打烤雞同輕食,一入餐廳就見到啲玩具雞,十分貼題🤣🤣 今日叫咗個2人餐,包前菜餐湯、兩款主食同兩杯飲品。價位由$328到$428,主打烤雞當然要試下佢,所以就揀咗$328個款。蒜蓉包配是日餐湯($48)蒜蓉包焗得好脆口,味道都唔會過鹹。是日餐湯係忌廉南瓜湯,入口好幼滑OMG多國海鮮拼盤($128)擺盤好colourful打卡一流😍一碟有齊五種海鮮(黑松露三文魚、瑤柱煎帶子、煎大蝦、蟹籽墨魚仔、吞拿魚醬多士),每款兩件一人一件開胃啱啱好OMG 烤雞- 美式BBQ汁 ($108/4件)一盤四件有兩件全翼兩件雞鎚,每件都熱辣辣淋滿醬汁好Juicy😋😋仲有碟額外嘅汁等你邊食再狂點汁🤤香腸大戰 ($128)呢款pizza上面加咗四款香腸,用薄批底上就算咁多肉都唔會覺得好滯。白桃四季春茶(+$12升級特飲)二人餐包咗兩杯飲品,有汽水同檸茶檸水揀,其中一升級咗做呢杯茶,味道十分清新,好解膩亦唔會過甜👍🏻將軍澳澳南咁多餐廳中算係性價比非常高嘅選擇,食物種類選擇都唔少,路過不妨可以試試~

蒜蓉包配是日餐湯($48)

OMG多國海鮮拼盤($128)

OMG 烤雞- 美式BBQ汁 ($108/4件)

香腸大戰 ($128)

白桃四季春茶(+$12升級特飲)

2023-01-18 212 views
OMG Chicken琴晚約咗教會朋友喺將軍澳食飯,佢住將軍澳介紹我去OMG chicken度食,呢間餐廳無一級夠哂方便,入面空間足夠輪椅人士轉動!餐廳唔算細, 可以枱與枱之間唔逼,但大約只能坐30人左右!我哋叫咗二人餐三個人一齊食,夜晚唔想食咁飽,份量啱啱好!1.二人餐:OMG多國海鮮拼盤+是日餐湯配蒜蓉包 +OMG烤雞(4件)+Pizza $328(7/10)呢個二人餐幾豐富,足夠我哋三人食!OMG多國海鮮拼盤有6樣野,五樣海鮮每樣兩件,分別有黑松露大蝦(蝦爽口,黑松露好香)、 蟹子墨魚仔( 墨魚仔爽口彈牙)、煙三文魚(兩片捲埋好大塊)、 吞拿魚醬配牛油果醬多士粒(細細粒好脆口,吞拿魚配牛油果好正)同埋沙律菜(配上黑醋少少甜,唔錯)!是日餐湯係羅宋湯,蒜蓉包有兩件,非常脆口!OMG烤雞(4件):我哋揀咗法式蜜糖汁,全靠呢個汁令到個炸雞先好味,但個雞肉唔夠嫩滑,有待改善!Pizza我哋千島海鮮果款,呢個Pizza係薄批,個底薄身脆口,海鮮好足夠,有大蝦、魷魚、蜆肉、魚肉,再加入芒果及千島醬,味道好清新,好好味!2.白桃四季春茶(跟餐優惠)$12(8/10)檸檬乾無哂,轉咗薄荷葉!3.
OMG Chicken

我哋叫咗二人餐三個人一齊食,夜晚唔想食咁飽,份量啱啱好!

呢個二人餐幾豐富,足夠我哋三人食!
是日餐湯係羅宋湯,蒜蓉包有兩件,非常脆口!

2.白桃四季春茶(跟餐優惠)$12(8/10)
檸檬乾無哂,轉咗薄荷葉!

3.玫瑰荔枝梳打(跟餐優惠)$12(9/10)
甜甜地,玫瑰花味好香,雖然無荔枝果肉,但荔枝味重,幾好飲!

2人總共價錢$387,有加一服務費!

個人口味總評分:8/10

地址:將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G23A號舖

#OMGChicken #烤雞 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
  • 千島海鮮pizza
2023-01-17 33 views
今日收工去左澳南海岸附近食呢間OMG chicken,除左雞之外,佢地仲有其他野食例如意粉,意大利飯等等,今次我地叫左個二人餐試下。   二人餐 $328   是日餐湯配蒜蓉包 今日既餐湯係羅宋湯,用料都幾多,蒜蓉包好香口好脆。   OMG多國海鮮拼盤 海鮮拼盤賣相都幾精緻,擺盤精美,每樣都係一口既份量,有帶子,煙三文魚,黑松露大蝦,蟹子墨魚,吞拿魚醬多士,中間仲有沙律菜,每樣都係用料新鮮,清爽美味。   OMG烤雞 烤雞可以揀唔同既醬汁,今次我地揀左墨西哥香辣汁,意外地佢地既香辣汁唔算非常辣,應該普通人都可以接受到,烤雞烤得非常JUICY,肉質嫩滑,令人食到停唔到口。   意式海鮮意大利飯 意大利飯既汁好香濃,加上有好多忌廉同芝士,口感細滑,上面鋪滿海鮮,兩個人share岩岩好。

二人餐 $328

是日餐湯配蒜蓉包
今日既餐湯係羅宋湯,用料都幾多,蒜蓉包好香口好脆。

OMG多國海鮮拼盤

OMG烤雞

意式海鮮意大利飯
2023-01-15 42 views
今晚收工同同事傾開想食西餐,走到將軍澳海濱果邊無意中發現呢個餐廳,餐牌似乎幾吸引,決定去試一試佢先。臨近聖誕,餐廳內擺放左聖誕樹,配合餐廳的裝飾,俾到人一種舒服而帶點節日氣氛既感覺。今次我地選來 2人餐,包括餐湯同包,1個頭盤及2個Main course。餐湯係羅宋湯,蕃茄味十足,配上熱辣辣香脆既蒜茸包簡直係完美配合。頭盤係「OMG 多國海鮮拼盤」。對於一向鐘意食海鮮既我,上菜時見到5款不同既海鮮,心入面真係OMG! 入面分別有煙三文魚卷、蟹籽原隻墨魚、黑松露醬大蝦、吞拿魚沙律多士及乾元貝帶子刺身。5款既海鮮都好新鮮,食落去好鮮甜,而我最欣賞既係帶子上面放左一d 乾元貝碎,少少既咸味反而提升左帶子的鮮味,簡直一絕。第一款主菜我地揀左餐廳招牌既「OMG烤雞」,選擇左法式蜜糖汁味。上菜時朋友已急不及待戴上手套準備開動,點知一掂落去發現件雞係熱到燙手,可見係新鮮剛剛烤好,配上秘製醬汁,真係好想快d開動呀! 終於開始食啦,雞槌同雞全翼已沾滿醬汁,如果唔夠,碟上仲有足夠份量既汁俾你去點,係好細心既安排。第二款主菜我地選來千島海鮮薄餅。海鮮包括鮮蝦、青口、帶子粒同墨魚等等,配上我最愛既千島醬,簡直

第二款主菜我地選來千島海鮮薄餅。海鮮包括鮮蝦、青口、帶子粒同墨魚等等,配上我最愛既千島醬,簡直食到停唔到口。

餐飲我揀左丁香肉桂檸蜜,檸檬片上加入左丁香,係好特別既做法。蜜糖既份量剛剛好,唔會太甜又能夠消一消滯,十分滿足。

朋友選來既係蘋果蜜桃梳打。兩種水果既清甜,與梳打水混合埋一齊後,確係十分解渴既一款飲品,朋友飲完仲想 encore 多一杯添呀!
2023-01-06 39 views
OMG Chicken (將軍澳).澳南海岸愈來愈多唔同類別美食,pizza炸雞只係諗到連鎖店? 今次推介呢個!.我地四個人叫左二人餐再另加野食。二人餐三百幾,有包,餐湯同飲品。.先來個多國海鮮拼盤,有帶子,魷魚仔,多士,黑松露蝦,賣相精緻再黎主食,招牌烤雞有四件啱啱好人頭數。佢嘅汁有大蒜,bbq, 蜜糖等,兩翼兩鎚。肉質真心嫩.烤雞外仲揀左個pizza,千島海鮮汁好食😋再加蝦,黃椒等.套餐以外我地叫多左個沙律同意粉🍝帶子牛油果蘆筍沙律,夠清新; 龍蝦汁珍珠帶子扁意粉 ,好似卡邦尼咁食多會有膩嘅感覺.OMG Chicken (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G23A號舖
OMG Chicken (將軍澳)

烤雞外仲揀左個pizza,千島海鮮汁好食😋再加蝦,黃椒等

OMG Chicken (將軍澳)