2018-02-08
依家香港天寒地凍,所以一問親人想食咩,就係講打邊爐。今次都約咗個朋友嚟到呢間來一鍋打邊爐,唔試由自可,一試就愛上咗。首先講下佢個位置,係相當就腳嘅!由Times Square行過鵝頸橋過對面就會見到冠景樓,行上兩層就到來一鍋架喇!一入到去,嘩~ 好舒服嘅顏色!位與位之間唔會逼,而且鋪面都算大,有好多座位!而且仲有vip房,打通咗之後係坐到廿幾個人嘅!搞啲多人嘅re u嚟呢到就啱晒啦!一坐低,侍應就會比menu你揀。我哋就揀咗花膠螺頭藥膳雞鍋。如果多啲人嘅話,可以考慮下追加啲配料。另外仲有飲品嘅menu,好多選擇!嗌完之後就可以去「不」豉油嘅調味料喇前菜有四川麻辣木耳同手拍青瓜隔咗一陣,侍應就攞個煲嚟喇~一擺上嚟已經聞到好香勁足料,真係真材實料去煲個湯底嘅。飲個湯都覺得唔係平時果陣味精味,而係飲緊藥膳湯~藥膳味唔係好重,易啲入口~有成半隻雞一齊做湯底嘅材料,好impressive之後滾得耐咗就直接攞咗個雞出嚟,費事liu到爛啲雞肉勁入味,同埋一夾就夾到出嚟~~西班牙黑豚肉每兩位會送一碟肉。有得揀安格斯牛頸脊肥牛片或者黑豚肉,我哋就揀咗豬主菜主菜係位上嘅~獅城魚尾雲吞、韭菜餃、羊城水餃、豬
由Times Square行過鵝頸橋過對面就會見到冠景樓,行上兩層就到來一鍋架喇! 一入到去,嘩~ 好舒服嘅顏色!
位與位之間唔會逼,而且鋪面都算大,有好多座位!
而且仲有vip房,打通咗之後係坐到廿幾個人嘅!搞啲多人嘅re u嚟呢到就啱晒啦! 一坐低, 侍應就會比menu你揀。
我哋就揀咗花膠螺頭藥膳雞鍋。 如果多啲人嘅話,可以考慮下追加啲配料。 另外仲有飲品嘅menu,好多選擇! 嗌完之後就可以去「不」豉油嘅調味料喇
前菜
有四川麻辣木耳同手拍青瓜
隔咗一陣,侍應就攞個煲嚟喇~ 一擺上嚟已經聞到好香
勁足料,真係真材實料去煲個湯底嘅。
飲個湯都覺得唔係平時果陣味精味,而係飲緊藥膳湯~
藥膳味唔係好重,易啲入口~ 有成半隻雞一齊做湯底嘅材料,好impressive
之後滾得耐咗就直接攞咗個雞出嚟,費事liu到爛
啲雞肉勁入味,同埋一夾就夾到出嚟~~ 西班牙黑豚肉
主菜
主菜係位上嘅~
獅城魚尾雲吞、韭菜餃、羊城水餃、豬肉釀鮮冬菇、墨魚釀豆卜、流心牛肉芝士丸、墨魚丸、豬肉丸
全部都係手工製嘅!!
仲有即炸響鈴同即炸魚皮,特別鍾意佢個響鈴!!! 超級巨型!!!
除咗呢啲跟餐嘅肉類、主菜之外,仲可以任添配菜、配料、粉麵飯~
佢哋連紅薯粉都有
我哋嗌咗兩次烏冬,好彩冇嚟,如果唔係真係唔會食得落
呢啲就係我哋嗌咗嘅配料喇~上得都好得意!
連花膠都有得任點
另外我哋仲嗌咗娃娃菜同生菜。
唔知係咪來貨嘅問題,個生菜唔係好新鮮,有啲怪味
不過同經理反映咗之後佢即刻入廚房跟進返,相當值得讚許
而個娃娃菜就好好味
心太軟
點餐嘅時候無留意,原來個餐仲包埋是日甜品嘅~
嗰晚嘅甜品係心太軟,即叫即整,一上到枱嘅時候熱辣辣。
一切開啲朱古力流心就流曬出嚟,超正!!!
呢個真係一個驚喜
關於服務,想讚一讚呢度嘅員工個個都好熱情,又有禮貌。
每個客人一入嚟就勁passionate咁招呼佢哋,令人有賓至如歸嘅感覺!
一聽到顧客嘅意見就會follow up,抵讚!
同埋佢哋見到客人舉手就會即刻應
如果坐房仲有個制可以叫人添!
我哋走嘅時候出面已經人頭湧湧,外面仲有好多人等緊位添,所以如果想嚟食嘅話記住book定枱呀!